Ίος: Χωρίς παιδίατρο δυο χρόνια – Βonus σε όποιον πάει στο νησί

Ίος: Χωρίς παιδίατρο δυο χρόνια – Βonus σε όποιον πάει στο νησί
shutterstock

Τετρακόσια παιδιά ζουν στην Ίο αλλά στο νησί δεν υπάρχει παιδίατρος, ούτε του ΕΣΥ, ούτε ιδιώτης. Bonus 8.000 ευρώ δίνει ο Δήμος σε όποιον παιδίατρο δεχθεί να πάει στο νησί.

Στην Ίο, όπου ζουν 400 παιδιά χειμώνα-καλοκαίρι, δεν υπάρχει παιδίατρος. Αυτό κατήγγειλε στο Mega o δήμαρχος του νησιού Γκίκας Γκίκας, διευκρινίζοντας οτι δεν υπάρχει ούτε ιδιώτης.

«Η Ίος έχει τη χαρά να έχει 400 παιδιά. Προνήπιο και νήπιο είναι 60 μαθητές. Πρέπει να κρατήσουμε τον κόσμο εδώ και για να μείνουν οι γονείς εδώ πρέπει να νιώθουν ασφάλεια. Δεν μπορούν να νιώθουν ασφάλεια όταν το νησί εδώ και δύο χρόνια δεν έχει παιδίατρο. Το καλοκαίρι καταφέραμε και είχαμε μία κοπέλα στο πλευρό μας, αλλά τον χειμώνα είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα», ανέφερε ο κ. Γκίκας.

Διευκρίνισε οτι ο δήμος είναι σε συνεννόηση με το υπουργείο Υγείας και σε λίγες μέρες θα επαναπροκηρυχθεί η θέση, η οποία- όπως είπε- θα είναι μόνιμη στο ΕΣΥ. Θα προκηρυχτεί ως επιμελητής Α’ ώστε να είναι μεγαλύτερη η μισθοδοσία του, “και αν κάτσει πέντε χρόνια στην Ίο, μετά θα μπορεί να πάει σε οπουδήποτε νοσοκομείο αστικού κέντρου που έχει κενή θέση”.

Αναφορικά με το bonus των 8.000 ετησίως ο κ. Γκίκας είπε: “Μετρητά θα δίνει ο δήμος στον παιδίατρο που θα έρθει στο νησί bonus 8.000 ευρώ ετησίως για να κάνει τη ζωή πιο εύκολη του παιδίατρου του νησιού. Θα μπορεί να βρει σπίτι εδώ, ακόμη στην Ίο η κατάσταση είναι καλή”, συνέχισε ο ίδιος.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα