Ήπειρος: Συνεχίζει η "κλοπή" φαρμακευτικών βοτάνων από τα βουνά της Πίνδου

Τα σακιά με τα 132 κιλά φαρμακευτικών βοτάνων από το Γράμμο
Τα σακιά με τα 132 κιλά φαρμακευτικών βοτάνων από το Γράμμο ASTYNOMIA

Στην κατοχή Αλβανού πολίτη βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα 129,5 κιλών Primula Veris

Ακόμη μία σύλληψη αλλοδαπού πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι σε ορεινή και δύσβατη περιοχή στην Αετομηλίτσα Ιωαννίνων, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων αστυνομικών δράσεων για την πάταξη του διασυνοριακού εγκλήματος και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Πρόκειται για έναν 49χρονο υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Πυρσόγιαννης και σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της δασικής νομοθεσίας και παράνομης εισόδου στη χώρα.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 49χρονο αλλοδαπό στην παραπάνω περιοχή, να έχει εισέλθει παράνομα στη χώρα και να έχει συλλέξει ποσότητα αρωματικού-φαρμακευτικού φυτού, συνολικού βάρους -129- κιλών και -500- γραμμαρίων. Κατασχέθηκε η παραπάνω ποσότητα του θεραπευτικού φυτού.

Τον περασμένο μήνα, συνελήφθησαν το μεσημέρι της σε περιοχή της Καστοριάς, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Νεστορίου και του Αστυνομικού Τμήματος Νεστορίου Καστοριάς, έξι Αλβανοί, μη νόμιμοι μετανάστες, ηλικίας 24 έως 52 ετών.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια περιπολίας στη Δυτική Μακεδονία, αστυνομικοί εντόπισαν τους έξι αλλοδαπούς σε περιοχή του όρους Γράμμου Καστοριάς και σε υψόμετρο 1.800 μέτρων, να έχουν εισέλθει παράνομα στη χώρα μας και να έχουν εκριζώσει και συλλέξει ποσότητα του αρωματικού-θεραπευτικού βοτάνου, γνωστού ως «primulaveris», που χρησιμοποιείται από φαρμακευτικές εταιρείες, συνολικού βάρους 132 κιλών και 100 γραμμαρίων, η οποία ήταν φορτωμένη σε 10 μουλάρια.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων.

Πηγή: 

epirusgate

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αστυνομία

ADVERTISING

SHARE: