Ηράκλειο: Βανδάλισαν τον τάφο της Λιλής Ζωγράφου

Ηράκλειο: Βανδάλισαν τον τάφο της Λιλής Ζωγράφου
Η Λιλή Ζωγράφου. Eurokinissi

Σπασμένες πλάκες βρήκε στον τάφο της Λιλής Ζωγράφου συνεργείο, που επισκέφθηκε το κοιμητήριο για να διενεργήσει αυτοψία, λιγο πριν μεταφερθνούν τα οστά της σε οικογενειακό.

Άγνωστοι βανδάλισαν τον τάφο της συγγραφέως Λιλής Ζωγράφου στο νεκροταφείο του Αγίου Κωνσταντίνου στο Ηράκλειο Κρήτης.

Το περιστατικό ήρθε στο φως της δημοσιότητας το πρωί της Παρασκευηής όταν η αντιδήμαρχος, Μαρία Καναβάκη μαζί με συνεργείο πήγαν στον τάφο της συγγραφέως προκειμένου να πραγματοποιήσουν αυτοψία λίγο πριν μεταφερθούν τα οστά της σε οικογενειακό τάφο που παραχωρεί ο δήμος Ηρακλείου.

Η κατάσταση του τάφου ήταν τραγική, όπως αναφέρει το cretapost.gr. Σπασμένες πλάκες και αρκετές φθορές.

«Αποφασίσαμε να αποδώσουμε τιμή στην Ηρακλειώτισσσα συγγραφέα με αποτέλεσμα να θέλουμε να μεταφέρουμε τα οστά της σε έναν τάφο που θα παραχωρήσει ο δήμος Ηρακλείου. Με αφορμή αυτήν την απόφαση σήμερα προχωρήσαμε σε αυτοψία στο χώρο για να δούμε τις σχετικές λεπτομέρειες. Κατά την αυτοψία διαπιστώσαμε πως ο παλιός τάφος έχει υποστεί καταστροφές πιθανότατα από βανδαλισμό», επεσήμανε η αντιδήμαρχος Μαρία Καναβάκη και τόνισε πως οι τάφοι αυτών των ανθρώπων απαιτούν σεβασμό.

«Οι χώροι των κοιμητηρίων αλλά κυρίως η μνήμη των ανθρώπων που έχουν φύγει απαιτούν σεβασμό. Αυτές οι συμπεριφορές είναι απαράδεκτες και καταδικαστέες», υπογράμμισε σχετικά η κ. Καναβάκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το περιστατικό ερευνάται ώστε να διαπιστωθεί ο χρόνος όπου προκλήθηκαν οι φθορές αλλά και να εντοπιστούν οι δράστες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version