Ισόβια για τον παιδοκτόνο της Πετρούπολης

Το σπίτι όπου εκτυλίχτηκε η οικογενειακή τραγωδία
Το σπίτι όπου εκτυλίχτηκε η οικογενειακή τραγωδία EUROKINISSI

Ομόφωνη και η απόφαση για τη μη αναγνώριση ελαφρυντικών περιστάσεων, για τον 56χρονο πατέρα δολοφόνο της Ειρήνης.

Σε ισόβια δεσμά καταδίκασε η ελληνική Δικαιοσύνη τον 56χρονο πατέρα, αποδεχόμενη ότι σκότωσε την ίδια του την κόρη βάζοντας στη συνέχεια φωτιά στο διαμέρισμα στο οποίο βρίσκονταν στην Πετρούπολη.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ομόφωνα του επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης και δέκα ετών για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και του εμπρησμού. Τακτικοί δικαστές και ένορκοι δεν του αναγνώρισαν κανένα ελαφρυντικό, με τους συγγενείς της 18χρονης κοπέλας να ευχαριστούν το δικαστήριο για την ετυμηγορία του.

Η απόφαση έρχεται ύστερα από μία αγόρευση καταπέλτη του εισαγγελέα της έδρας σε βάρος του καταδικασθέντα, σύμφωνα με την οποία επιχείρησε με τέσσερις διαφορετικούς τρόπου για να καταφέρει το θάνατο στην κόρη του. «Ήταν τόσο αποφασισμένος να σκοτώσει το παιδί του που ούτε μια φορά δεν δίστασε» ειπχε καταλήξει ο εισαγγελικός λειτουργός.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η 18χρονη Ειρήνη είχε δολοφονηθεί στις 30 Αυγούστου 2017 από τον πατέρα της στο σπίτι τους στην Πετρούπολη.

Ο 56χρονος φέρεται να μαχαίρωσε, στραγγάλισε, αποπειράθηκε να προκαλέσει ασφυξία και στη συνέχεια έβαλε τέσσερις εστίες φωτιάς με μαγειρικό λάδι στο σπίτι. Η άτυχη 18χρονη είχε καταλήξει λίγες ημέρες αργότερα στο νοσοκομείο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Έγκλημα στην Πετρούπολη: Το μήνυμα του παιδοκτόνου στη γυναίκα του - "Τώρα θα έρθεις στην κηδεία μας"

Παιδοκτονία στην Πετρούπολη: "Υπήρχαν αίματα παντού, στους τοίχους και στο κρεβάτι"

SHARE: