Ισόβια σε παπά που έκλεψε εκατ. ευρώ από το Δημόσιο

Εδώλιο ελληνικού δικαστηρίου
Εδώλιο ελληνικού δικαστηρίου EUROKINISSI

Ο ιερέας σε συνεργασία με δύο γυναίκες εφοριακούς "φούσκωναν" μισθολογικές καταστάσεις με αποτέλεσμα να "εξαφανιστούν" 3,8 εκατ. ευρώ από τα ταμεία του Δημόσιου

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε ιερέας που κατηγορείται ότι καταχράστηκε εκατ. ευρώ από το Δημόσιο, με τη βοήθεια δύο γυναικών εφοριακών στις οποίες επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 12 ετών.

Στις δύο εφοριακούς αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Οι δύο γυναίκες εφοριακοί, σε συνεργασία με τον ιερέα από τα Φάρσαλα, «φούσκωναν» τις μισθοδοτικές καταστάσεις των ιερέων της Μητρόπολης του, με αποτέλεσμα να “εξαφανίσουν” από το Ελληνικό Δημόσιο 3,8 εκατ. ευρώ, όπως προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία.

Η δράση τους, που είχε ως αποτέλεσμα τα χρήματα να πηγαίνουν στις τσέπες τους και όχι σε αυτές των παπάδων, ξεκίνησε το 2005 και συνεχίστηκε ως το 2012.

Υπάλληλος της τράπεζας, μέσω της οποίας πληρώνονταν από το Δημόσιο οι ιερείς, αντιλήφθηκε πως οι παπάδες της Μητρόπολης Ελασσόνας -που έχει περίπου την ίδια δύναμη με αυτή των Φαρσάλων - παίρνουν ως ποσά μισθοδοσίας πολύ μικρότερα από εκείνους της γειτονικής Μητρόπολης, όπου υπηρετούσε ο καταδικασμένος σε ισόβια παπάς.

Τρία ακόμη άτομα που κάθισαν στο εδώλιο για την υπόθεση, δύο εφοριακοί κι ένας ιερέας, αθωώθηκαν από το δικαστήριο.

ADVERTISING

SHARE: