Ιταλοί τουρίστες: ”Στην Ελλάδα φορούσαμε μάσκες και μας κοίταγαν σαν εξωγήινους”

Ιταλοί τουρίστες: ”Στην Ελλάδα φορούσαμε μάσκες και μας κοίταγαν σαν εξωγήινους”
Τουρίστες στην Κέρκυρα Eurokinissi

Επτά 19χρονοι από την επαρχία του Αρέτζο της Ιταλίας βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό μετά την επιστροφή τους από την Κέρκυρα. Έκαναν λόγο για μεγάλη χαλαρότητα όσον αφορά τα μέτρα προστασίας.

«Φέραμε μάσκες από την Ιταλία και τις πρώτες φορές που πήγαμε σε ντίσκο τις φορέσαμε. Αλλά ήμασταν οι μόνοι και οι υπόλοιποι μας κοίταζαν σαν εξωγήινους. Οπότε τις βγάλαμε και εμείς». Αυτή είναι μια από τις μαρτυρίες νεαρών Ιταλών που πήγαν για διακοπές στην Κέρκυρα και κόλλησαν κορονοϊό, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας Corriere della Sera.

Σύμφωνα με το Euronews οι επτά 19χρονοι από την επαρχία του Αρέτζο βρέθηκαν θετικοί μετά την επιστροφή τους από το ελληνικό νησί του Ιονίου. Εμφάνισαν ήπια συμπτώματα και τέθηκαν σε καραντίνα στα σπίτια τους, τόσο οι ίδιοι όσο και οι οικογένειές τους.

Ανέφεραν με λεπτομέρειες στις υγειονομικές αρχές της Ιταλίας, τις συνθήκες που αντιμετώπισαν κατά την διαμονή τους στην Ελλάδα.

«Όταν φτάσαμε στο ελληνικό νησί είχαμε την αίσθηση ότι ο ιός δεν είχε φτάσει ποτέ εκεί», ανέφεραν, συμπληρώνοντας ότι η ατμόσφαιρα ήταν χαλαρή και δεν υπήρχε κανένας έλεγχος για την χρήση μάσκας.

«Στα κλαμπ δεν υπήρχε έλεγχος και κανείς από όσους διασκέδαζε δεν είχε καλυμμένο το πρόσωπο του. Η Κέρκυρα ήταν σαν να είχε ανοσία στον κορονοϊό και ειδικά οι νέοι είχαν την αίσθηση ότι δεν υπάρχει πανδημία».

Οι ιταλικές αρχές επιχειρούν ιχνηλάτηση των επαφών των νεαρών διενεργώντας δεκάδες τεστ. Όπως αναφέρει η Corriere della Sera η μητέρα ενός εκ των 19χρονων ανιχνεύτηκε θετική.

Από το δημοσίευμα πάντως δεν είναι ξεκάθαρο αν οι διακοπές των νεαρών στην Κέρκυρα έγιναν πριν ή μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων στην Ελλάδα, που επιβάλλουν απαγόρευση όρθιων σε κλαμπ και μάσκες σε κλειστούς χώρους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version