Κακοκαιρία Αθηνά: Πού θα χτυπήσει τις επομενες ώρες

Κακοκαιρία Αθηνά: Πού θα χτυπήσει τις επομενες ώρες
Εντονη βροχόπτωση στην Αθηνα. Eurokinissi

Έντονα καιρικά φαινόμενα πλήττουν μεγάλο μέρος της χώρας. Προβλήματα σε Κέκρυρα και Βόρεια Ελλάδα. Αναλυτικά πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία Αθηνά το υπόλοιπο της ημέρας.

Στην Αθήνα έφτασε η κακοκαιρία Αθηνά με βροχόπτωση που ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής και σύμφωνα με την πρόγνωση θα διαρκέσει έως το απόγευμα.

Η κακοκαιρία Αθηνά προκάλεσε πολλά προβλήματα στην Κέρκυρα και την Κεντρική Μακεδονία με την πυροσβεστική να δέχεται δεκάδες κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, κοπές δέντρων και απομακρύνσεις αντικειμένων.

Μάλιστα στο Νεοχωράκι Κέρκυρας απεγκλωβίστηκαν δύο γυναίκες από αυτοκίνητο που ακινητοποιήθηκε σε πλημμυρισμένο δρόμο και μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο.


Στη Θεσσαλονίκη, τουλάχιστον έξι δέντρα έπεσαν σε διάφορες περιοχές της πόλης λόγω των δυνατών ανέμων που πνέουν από το βράδυ της Πέμπτης. Δεν σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός, ωστόσο προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε σταθμευμένα οχήματα.

Καταπτώσεις βράχων στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο των περιοχών Πύλης και Καλαμπάκας, σημειώθηκαν λόγω των έντονων βροχοπτώσεων τις τελευταίες ώρες, με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στις μετακινήσεις.

Προβλήματα υπάρχουν και σε ακτοπλοϊκά δρομολόγια στη βόρεια Ελλάδα.Κλειστές είναι οι γραμμές Καβάλα-Πρίνος Θάσου, Κεραμωτή-Λιμάνι Θάσου και Ηγουμενίτσα-Λευκίμμη.

Η πρόγνωση για τις επόμενες ώρες

Στη νοτιοανατολική νησιωτική χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα θα αυξηθούν και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Σποράδες, τις δυτικές-βόρειες Κυκλάδες και από το μεσημέρι στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στην Πελοπόννησο, τη Στερεά, την Εύβοια και τις Κυκλάδες. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 6 και τοπικά στο βόρειο Αιγαίο 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 Η θερμοκρασία στα βόρεια θα φτάσει τους 20 βαθμούς, και στις υπόλοιπες περιοχές τους 24 με 27 βαθμούς Κελσίου

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που κατά τόπους θα είναι ισχυρά κυρίως στα νότια, σταδιακά από νωρίς το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά διαστήματα ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 5 με 6 μποφόρ και από τις βραδινές ώρες βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα