Κακοκαιρία Bianca: Προβλήματα στην κεντρική Μακεδονία

Κακοκαιρία Bianca: Προβλήματα στην κεντρική Μακεδονία
Προβλήματα στο οδικό δίκτυο της Χαλκιδικής, λόγω της κακοκαιρίας Bianca intime

Μόνο με αλυσίδες η κίνηση των οχημάτων σε μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου σε Ηπειρο και Μακεδονία. Σε ποιες περιοχές τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά.

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το βράδυ του Σαββάτου η κακοκαιρία “Bianca”, όπως ονομάστηκε από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιταλίας, με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τις πυκνές χιονοπτώσεις στην κεντρική και βόρεια χώρα, τους θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη και την πτώση της θερμοκρασίας.

Με ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να κινούνται οι οδηγοί σε όλο το επαρχιακό και εθνικό οδικό δίκτυο όπου απαιτούνται αλυσίδες.

Η κακοκαιρία βούλιαξε στο χιόνι πολλές περιοχές στην Ήπειρο και στη δυτική Μακεδονία προκαλώντας προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων στους δρόμους.

Στους περισσότερους δήμους τα σχολεία θα είναι κλειστά τη (Δευτέρα 28/2) ενώ σε ορεινούς δήμους υπήρξαν και προβλήματα ηλεκτροδότησης, σύμφωνα με το makthes.gr.

Προβλήματα στο οδικό δίκτυο της Χαλκιδικής, λόγω της κακοκαιρίας Bianca intime

Με ένταση κατά διαστήματα συνεχίζεται η χιονόπτωση στα ορεινά του Νομού Ιωαννίνων όπου το χιόνι έχει ξεπεράσει ακόμη και το μισό μέτρο ενώ χιονοπτώσεις σημειώνονται και στα ημιορεινά. Από την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου έχουν κινηθεί 20 αποχιονιστικά ενώ επί ποδός βρίσκονται και τα μηχανήματα των Δήμων. Λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν σε πολλά σημεία, παρά τον καθαρισμό, οι δρόμοι γεμίζουν και πάλι με χιόνι λίγη ώρα αφότου έχουν περάσει τα αποχιονιστικά. Από χτες το μεσημέρι η κίνηση προς όλα τα χωριά του Κεντρικού Ζαγορίου γίνεται υποχρεωτικά μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Σε ολόκληρη τη δυτική Μακεδονία σημειώθηκε πυκνή χιονόπτωση από το πρωί της Κυριακής. Οι οδηγοί πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί ενώ αναγκαία είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο αλλά και στο μεγαλύτερο μέρος του εθνικού δικτύου.

Προβλήματα στο οδικό δίκτυο της Χαλκιδικής, λόγω της κακοκαιρίας Bianca intime

Λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, σήμερα Δευτέρα δε θα λειτουργήσουν όλα τα σχολεία όλων των βαθμίδων στους νομούς Φλώρινας, Καστοριάς Γρεβενών και στους δήμους Βοϊου και Εορδαίας του νομού Κοζάνης.

Τα σημαντικότερα προβλήματα δημιουργήθηκαν στο νομό και στην πόλη των Γρεβενών από την πυκνή χιονόπτωση. Η κίνηση των οχημάτων γίνεται με αλυσίδες ενώ σημειώθηκαν πτώσεις δέντρων και ζημιές από το βάρος του χιονιού.

Προβλήματα όμως έχουν δημιουργηθεί και στο δήμο Έδεσσας. Λόγω των καιρικών συνθηκών σήμερα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του ορεινού όγκου του Δήμου Έδεσσας στις δημοτικές ενότητες Βεγορίτιδας και οικισμοί Άγρα, Νησίου, Βρυττών, Καρυδιάς, Κερασιάς και Αγίας Φωτεινής δεν θα λειτουργήσουν.

Στην Πιερία το χιόνι ήταν πυκνό σε όλες τις ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Από τον Δήμο Κατερίνης ανακοινώθηκε ότι κλειστές λόγω των χιονοπτώσεων και των έντονων καιρικών φαινομένων σήμερα θα είναι κλειστές οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, στις κοινότητες: Αγίου Δημητρίου, Βρύας, Ρητίνης.

Στη Χαλκιδική προβλήματα υπάρχουν σ΄ όλο το ορεινό και ημιορεινό δίκτυο. Οι οδηγοί πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα