Κακοκαιρία στη Χαλκιδική: Έκτακτη κυβερνητική σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη

Κακοκαιρία στη Χαλκιδική: Έκτακτη κυβερνητική σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης Eurokinissi

Σε συναγερμό όλες οι υπηρεσίες στη Μακεδονία, μετά το φονικό πέρασμα της κακοκαιρίας, που στοίχισε τη ζωή σε έξι ανθρώπους στην περιοχή της Χαλκιδικής. Διαρκής επικοινωνία του πρωθυπουργού με τους συναρμόδιους υπουργούς.

Έκτακτη κυβερνητική σύσκεψη πραγματοποιείται το πρωί της Πέμπτης, στη Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή της Περιφέρειας. Στο τραπέζι ο απολογισμός της κακοκαιρίας που έπληξε το βράδυ της Τετάρτης την ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής, αφήνοντας πίσω της έξι νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.

Η περιοχή κηρύχτηκε άμεσα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας από την πρώτη στιγμή έθεσαν σε συναγερμό όλες τις υπηρεσίες.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τους συναρμόδιους υπουργούς. Μάλιστα, έδωσε εντολή προκειμένου κυβερνητικό κλιμάκιο να μεταβεί το ταχύτερο στην περιοχή. Στο κλιμάκιο μεταξύ άλλων συμμετέχουν ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης Θόδωρος Καράογλου, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής. Στην περιοχή ήδη μεταβαίνει και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοιδης.

Άτυπα στο συντονισμό μετέχει και ο κ. Νίκος Χαρδαλιάς ο οποίος θα αναλάβει τη Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας. Βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον εκτελεστικό γραμματέα της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Νίκο Ιωάννου και το γενικό διευθυντή Πολιτικής Προστασίας κ. Χαράλαμπο Στεργιάδη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα