Κακοκαιρία “Ελπίδα”: Ένα επικίνδυνο για τους πολίτες του Κράτος

Κακοκαιρία “Ελπίδα”: Ένα επικίνδυνο για τους πολίτες του Κράτος
INTIME NEWS

Σε πλήρη αποχαύνωση βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός. Μόνο σχέδια επί χάρτου και επί του πεδίου καταστροφή. Πάνω από 1.000 άτομα απεγκλωβίστηκαν έως και τα ξημερώματα, στην Αττική Οδό. Παραμένουν εκατοντάδες εγκλωβισμένοι για πάνω από 24 ώρες στα αυτοκίνητά τους.

Ακόμα μία κρίση έκρινε αυτό που όλοι οι Έλληνες πολίτες αναγνωρίζουν για το Κράτος που ζουν. «Μη σου τύχει…».

Μη τυχόν και ξεσπάσει φωτιά, μη τυχόν και ξεσπάσουν πλημμύρες, μη τυχόν και ρίξει για μία ημέρα χιόνι. Χιλιάδες άνθρωποι εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό και εκατοντάδες άλλοι παραμένουν ένα 24ωρο μετά. Το «μπαλάκι» των ευθυνών κάνει βόλτα και οι πολίτες κινδυνεύουν κατά χιλιάδες από το επιτελικό κράτος-ανέκδοτο.

Απίστευτα είναι τα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία «Ελπίδα» στη χώρα και ειδικά στην Πρωτεύουσα, ακυρώνοντας στην πράξη επιχειρησιακά σχέδια και απανωτές συσκέψεις… και στο τέλος κλήθηκε και ο Στρατός για τον απεγκλωβισμό οδηγών από την Αττική Οδό.

Έως νωρίς το πρωί δεν υπάρχουν επίσημοι αριθμοί από την Πολιτική Προστασία για το πόσοι άνθρωποι εγκλωβίστηκαν, πόσοι απεγκλωβίστηκαν, πόσοι παραμένουν και πόσοι κατέληξαν στα νοσοκομεία ή δεν θέλει να πει ακόμη…

INTIME NEWS
 

Μόνοι πρόχειροι υπολογισμοί όσο πρόχειρο γενικά είναι αυτό το κράτος. Σύμφωνα λοιπόν με αυτούς του πρόχειρους υπολογισμούς, τουλάχιστον 1.000 άνθρωποι απεγκλωβίστηκαν από την Αττική Οδό έως και τα ξημερώματα και παραμένουν εκατοντάδες άλλοι εγκλωβισμένοι ένα 24ωρο μετά. Οι οδηγοί που απεγκλωβίζονται από τα οχήματά τους οδηγούνται σε έξι σημεία (Πεντέλης, Δουκίσσης Πλακεντίας, δαχτυλίδι Κηφισίας, Μαραθώνος, Κάντζα και Παιανία), όπου τους υποδέχονται αξιωματικοί της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και των Ενόπλων Δυνάμεων και τους καθοδηγούν σε λεωφορεία που τους μεταφέρουν σε ασφαλή σημεία. Στα σημεία αυτά θα παρέχεται και ιατρική περίθαλψη για όποιον τη χρειάζεται, ενώ επί τόπου υπάρχουν και ασθενοφόρα. Αρκετοί έχουν μεταφερθεί και σε νοσοκομεία αλλά ακόμη δεν υπάρχει σαφής αριθμός.

INTIME NEWS
 

Ο Προαστιακός σιδηρόδρομος λειτουργεί μόνο για τον απεγκλωβισμό των οδηγών κάποιοι εκ των οποίων οδηγούνται στο αεροδρόμιο και κατεβαίνουν σε όποια στάση εκείνοι επιθυμούν.

Οι μόνοι που έχουν συγκεκριμένους αριθμούς και εικόνα για αυτά που έχουν κληθεί και έχουν κάνει είναι στην Πυροσβεστική. Από χθες νωρίς το πρωί έως σήμερα το πρωί, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έχει δεχθεί 964 κλήσεις στην Αττική για μεταφορές ατόμων από και προς υγειονομικές μονάδες για αιμοκάθαρση ή για παροχή ιατρικής φροντίδας, από ακινητοποιημένα οχήματα, από οικίες ή επαγγελματικούς χώρους καθώς και για κοπές δέντρων και απεγκλωβισμούς ατόμων από ανελκυστήρες.

Στην Περιφέρεια Αττικής έχουν πραγματοποιηθεί 725 μεταφορές ατόμων σε ασφαλές σημείο, 120 κοπές δέντρων, 76 μεταφορές ατόμων από και προς υγειονομικές μονάδες για αιμοκάθαρση ή για παροχή ιατρικής φροντίδας, 13 απεγκλωβισμοί ατόμων από ανελκυστήρες και οι Πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να επιχειρούν σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Σε γενική επιφυλακή παραμένει το προσωπικό του Σώματος που υπηρετεί στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Αττικής.

Σε μερική επιφυλακή παραμένουν οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίας Μαγνησίας, Ευβοίας, Βοιωτίας, Κυκλάδων, νήσου Σκύρου, Κρήτης, Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες από τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα για όσο διάστημα αυτά εκδηλώνονται, σύμφωνα και με τις επικαιροποιημένες προβλέψεις της ΕΜΥ, ενώ σε αυξημένη ετοιμότητα παραμένει το προσωπικό των υπόλοιπων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της χώρας.

Η κατάσταση στο οδικό δίκτυο

Το μεγάλο πρόβλημα πέρα από το χιόνι είναι τα παρατημένα αυτοκίνητα όχι μόνο στην Αττική Οδό και σε εξόδους της και στην Λ. Μεσογείων και στην Λ. Κατεχάκη και σε διάφορα άλλα σημεία τα οποία άφησαν οι οδηγοί τους και έφυγαν πεζή, μη μπορώντας βέβαια να πράξουν διαφορετικά.

Στο εθνικό οδικό δίκτυο της Π.Α.Θ.Ε. παραμένει η απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα και στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη έως την Αρκίτσα. Για όλα τα υπόλοιπα οχήματα είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. Στην Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Διακοπή της κυκλοφορίας παραμένει στην Αττική Οδό και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας σε όλο της το μήκος, στην Περιφερειακή Υμηττού και στην Περιφερειακή Αιγάλεω.

INTIME NEWS
 

Σύμφωνα με απόφαση της Πολιτικής Προστασίας για αύριο Τρίτη και προς αποφυγή προβλημάτων όπως των σημερινών, επιβάλλεται αργία για Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Κυκλάδες, Σποράδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα.

Εντός της Αττικής διακόπηκε η κυκλοφορία στην Λ. Ελ. Βενιζέλου στην Ηλιούπολη και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από την Πλατεία 28ης Οκτωβρίου προς την Περιφερειακή Καρέα.

Αντίστοιχα έχει διακοπεί η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα της Λ. Παν. Κανελλοπούλου από την συμβολή της με την Λ. Μεσογείων έως την Περιφερειακή Υμηττού. Στην Επαρχιακή Οδό Οινόης-Μαγούλας από το ύψος του εργοστασίου Τιτάν στο ρεύμα προς Βοιωτία, στην Επαρχιακή Οδό Μεγάρων-Αλεποχωρίου και στα δύο ρεύματα από το 12ο χλμ, θέση Λούμπα προς Μέγαρα.

Πρόσθετα, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην Λ. Πάρνηθος από το ύψος του τελεφερίκ και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στην οδό Διονύσου από το ύψος του 414 Στρατιωτικού Νοσοκομείου προς τον Άγιο Πέτρο και έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία των φορτηγών στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών-Θηβών από το ύψος του πρατηρίου υγρών καυσίμων «Cyclon» στο ρεύμα προς Θήβα.

Επίσης, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην οδό Αναστάσεως στου Παπάγου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από τα κοιμητήρια Παπάγου προς τον Υμηττό, στην Λ. Διονύσου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από την περιοχή της Ανατολής στη Νέα Μάκρη προς Πεντέλη και στα δυο ρεύματα της οδού που συνδέει την Καισαριανή από το ύψος της Καλοπούλας προς Υμηττό, στην Λ. Φυλής από το ύψος της ταβέρνας «Το νέο φαράγγι» έως τα όρια της Αττικής και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στην οδό Τατοΐου από το ύψος της οδού Χλόης έως τα βασιλικά κτήματα και στα δύο ρεύματα και στην οδό Τατοΐου από το ύψος του οικισμού Αγίου Μερκουρίου έως το ύψος της Ιπποκρατείου Πολιτείας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

INTIME NEWS
 

Υποχρεωτική είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών-Θηβών από το ύψος του πρατηρίου υγρών καυσίμων «Cyclon» και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Διακοπές στην κυκλοφορία εντοπίζονται επίσης στην Εύβοια, στην Στερεά Ελλάδα, στα ορεινά της Θεσσαλίας, της Αχαΐας, της Κορινθίας, στο οδικό δίκτυο των νησιών των Κυκλάδων και συγκεκριμένα σε Άνδρο, Τήνο, Σύρο και Νάξο, στην Κάρπαθο, στη Ρόδο και στα ορεινά των Χανίων και του Ρεθύμνου στην Κρήτη. Στα υπόλοιπα ορεινά της χώρας και όχι μόνο είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Σε κάθε περίπτωση υπενθυμίζεται ότι, ενημέρωση σχετικά με διακοπές κυκλοφορίας καθώς και χρήσιμες συμβουλές για την οδική ασφάλεια, λόγω κακοκαιρίας και έντονων καιρικών φαινομένων, είναι διαθέσιμες σε ειδικό banner στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr).

Η Πολιτική Προστασία ενημερώνει όσους πολίτες κατοικούν εκτός Αττικής και αδυνατούν να επιστρέψουν στις οικίες τους εξαιτίας της κακοκαιρίας να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα της Πολιτικής Προστασίας: 2131331038, 2131331210 και 2131331216. Έχουν διασφαλιστεί ξενοδοχεία για τη διαμονή τους.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version