Σχολεία: Κλειστά και την Πέμπτη στην Αττική, θα γίνει τηλεκπαίδευση

Χιόνι και πάγος παντού.
Χιόνι και πάγος παντού. EUROKINISSI

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία της Αττικής και την Πέμπτη, μετά από σχετική απόφαση της Περιφέρειας Αττικής.

Δε θα λειτουργήσουν τα σχολεία την Πέμπτη, όπως ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, λόγω των προβλημάτων που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία Ελπίδα.

"Τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί θα παραμείνουν κλειστά και την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου σε όλη την Αττική" ανάφερε ο Γιώργος Πατούλης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της περιφέρειας η απόφαση ελήφθη "κατόπιν σχετικών συστάσεων και εισηγήσεων των οικείων Δήμων" και με στόχο "την πρόληψη ατυχημάτων και την καλύτερη προάσπιση της ασφάλειας των παιδιών".

Ωστόσο, σύμφωνα με το Υπουργείο, θα γίνει τηλεκπαίδευση

Αύριο Πέμπτη, 27.1.2022 και Παρασκευή, 28.1.2022, σε όλες τις περιοχές της χώρας στις οποίες αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων μετά από αποφάσεις Δήμων ή Περιφερειών, θα πραγματοποιηθεί τηλεκπαίδευση, προκειμένου να υπάρξει επαρκής χρόνος για την αποκατάσταση της εύρυθμης κυκλοφορίας και της λειτουργίας των σχολείων. Στις λοιπές περιοχές τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά.

Το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας στο πλαίσιο του συντονιστικού του ρόλου απευθύνει σύσταση προς όλους τους Δήμους και τις Περιφέρειες που έχουν πληγεί από την κακοκαιρία να προτιμηθεί η τηλεκπαίδευση.

• Σε όσες σχολικές μονάδες επαναλειτουργήσουν αύριο Πέμπτη 27.1.2022, οι μαθητές θα διενεργήσουν το self-test σήμερα, Τετάρτη 26.1.2022, και σε κάθε περίπτωση πριν την προσέλευσή τους στο σχολείο αύριο. Ομοίως, σε κάθε σχολείο που επαναλειτουργεί μετά από αναστολή, οι μαθητές θα διενεργούν self-test πριν από την προσέλευσή τους στο σχολείο. Το επόμενο self-test θα διενεργείται την επόμενη προκαθορισμένη ημέρα (για προσέλευση Τρίτη – Παρασκευή).

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σχολεία, Κακοκαιρία Ελπίδα, Αττική
SHARE:

24Media Network