Κακοκαιρία: Έντονα προβλήματα σε Αγρίνιο, Ιωάννινα, Ναύπακτο και Κέρκυρα

Κακοκαιρία: Έντονα προβλήματα σε Αγρίνιο, Ιωάννινα, Ναύπακτο και Κέρκυρα
Ζημιές σε εργοστάσιο στο Αγρίνιο λόγω της κακοκαιρίας agriniopress.gr

Πολλά τα προβλήματα από το νέο κύμα κακοκαιρίας που πλήττει αρκετές περιοχές της Ελλάδας από το βράδυ της Παρασκευής. Σε ποιες περιοχές χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής.

Πολλά τα προβλήματα σε Αγρίνιο, Ιωάννινα και Ναύπακτο και Κέρκυρα από το νέο κύμα κακοκαιρίας που πλήττει αρκετές περιοχές της Ελλάδας από το βράδυ της Παρασκευής.

Μεγάλες ζημιές προκάλεσε σε επιχειρήσεις της περιοχής η κακοκαιρία που έπληξε τις πρωινές ώρες το Αγρίνιο.

Στα όρια του χωριού στη Στράτο “έσπασε” ρέμα με αποτέλεσμα να προκαλέσει μεγάλες ζημιές σε επιχειρήσεις και σπίτια. Από το ανεξέλεγκτο ρέμα πλημμύρισε επιχείρηση επί της Εθνικής Οδού Αντιρρίου-Ιωαννίνων.

Στο σημείο επιχειρούν 4 οχήματα της Πυροσβεστικής για την άντληση των υδάτων ενώ συνδράμουν και τρακτέρ.

Σύμφωνα με το agriniopress, επί τόπου βρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Θανάσης Μαυρομμάτης και ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.

Πλημμυρισμένοι οι δρόμοι στα Ιωάννινα

Ισχυρές καταιγίδες χτύπησαν κατά την διάρκεια της νύχτας ολόκληρη σχεδόν την Ήπειρο. Τα καιρικά φαινόμενα εκδηλώθηκαν με ιδιαίτερη ένταση στο Νομό Ιωαννίνων, χωρίς ευτυχώς να έχουν δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα ή να έχουν προκληθεί μεγάλες ζημιές.

Σύμφωνα με το epiruspost, η καταιγίδα συνοδεύτηκε από ισχυρό αέρα με αποτέλεσμα την πτώση ενός δέντρου που απομακρύνθηκε από την Πυροσβεστική, αλλά και αρκετές διακοπές ρεύματος σε πολλά σημεία οι οποίες αποκαταστάθηκαν σχετικά άμεσα.

Η κακοκαιρία χτύπησαν και όλα τα ορεινά του Νομού προκαλώντας αρκετά προβλήματα στο οδικό δίκτυο εξ αιτίας καταπτώσεων που ακολούθησαν.

Πλημμυρισμένος δρόμος στα Ιωάννινα epiruspost

Δρόμοι έχουν πλημμυρίσει και στη Ναύπακτο

Πλημμυρισμένοι οι δρόμοι και στη Ναύπακτο, που δημιουργούν έντονα προβλήματα προσβασιμότητας σε κατοίκους και διερχόμενους.

Σύμφωνα με το nafpaktianews.gr,το αποχετευτικό σύστημα ανταποκρίνεται στη μεγάλη ποσότητα του νερού αν και σε κάποιο σημείο χρειάστηκε η παρέμβαση της Πυροσβεστικής .

Όπως γράφει το npress.gr, η δυνατή βροχή έχει δημιουργήσει πολλαπλά προβλήματα στην πόλη. Δρόμοι έχουν πλημμυρίσει, ενώ το νερό λίγο απέχει από το να μπει στα μαγαζιά, στην περιοχή του 2ου Γυμνασίου.

Πτώσεις δέντρων στην Κέρκυρα

Σε 4 περιπτώσεις για την κοπή δέντρων χρειάστηκε να παρέμβει τα ξημερώματα η πυροσβεστική υπηρεσία εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης. Συγκεκριμένα δέντρα έπεσαν στις περιοχές Κανόνι, Corexpo, Αγ Προκόπιο, Πέραμα. Από την βροχή που ξέσπασε λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα δεν δημιουργήθηκαν σοβαρά προβλήματα.

Σύμφωνα με το kerkyrasimera.gr, η πυροσβεστική βρίσκονταν από νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής σε ετοιμότητα για το ενδεχόμενο εκδήλωσης ακραίων καιρικών φαινομένων.

Οχήματα της Πυροσβεστικής περιπολούσαν σε περιοχές του νησιού όπως Μπούκαρη, Χρυσιδα, Κοντόκαλι, Σπηλιά, Σιδάρι αλλά και στο Γάι των Παξών. Επίσης η υπηρεσία ενισχύθηκε από το αρχηγείο στα Γιάννενα με δύο αντλίες, ενώ σε ετοιμότητα βρίσκονταν και η ομάδα διάσωσης με το ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version