Κακοκαιρία “Φίλιππος”: Έκλεισε προσωρινά η Εθνική οδός

Κακοκαιρία “Φίλιππος”: Έκλεισε προσωρινά η Εθνική οδός
Η παγωμένη Εθνική οδός Αθηνών - Λαμίας eurokinissi

Το προσωρινό κλείσιμο της εθνικής οδού λόγω της πυκνής χιονόπτωσης αποφάσισε η τροχαία. Άνοιξε εκ νέου, μισή ώρα αργότερα. Ταλαιπωρία για τους οδηγούς.

Στο έλεος της κακοκαιρίας “Φίλιππος” βρίσκεται η χώρα, αλλά και η Βόρεια Αττική με χιονοπτώσεις σε αρκετές περιοχές.

Μάλιστα, νωρίς το πρωί της Πέμπτης, το χιόνι που έπεφτε στην Εθνική οδό ήταν ιδιαίτερα πυκνό, με αποτέλεσμα η τροχαία να αποφασίσει την προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στην από το ύψος των διοδίων Αφιδνών και πάνω.

Συγκεκριμένα, λόγω της πυκνής χιονόπτωσης, αποφασίστηκε η απαγόρευση διέλευσης όλων των οχημάτων από τη γέφυρα της Καλυφτάκη ως τα Οινόφυτα.

Ωστόσο, λίγο αργότερα, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, η Εθνική άνοιξε και πάλι, με τη διέλευση των οχημάτων όμως να γίνεται -επίσης προσωρινά- με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. Λίγο αργότερα, η τροχαία γνωστοποίησε πως τα οχήματα μπορούν να διέρχονται και χωρίς αλυσίδες.

Να σημειωθεί πως, τόσο λόγω της χιονόπτωσης, όσο και λόγω της απόφασης για προσωρινό κλείσιμο της Εθνικής, έχει προκληθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο στην Εθνική οδό, ειδικά στο ύψος της Μεταμόρφωσης και πάνω. Οι οδηγοί σταματούν για να βάλουν αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ η αναμονή για διέλευση από τα διόδια είναι μεγάλη.

Η πορεία της κακοκαιρίας – Ποια σχολεία μένουν κλειστά

Περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας προβλέπεται σήμερα σε όλη τη χώρα λόγω της νέας κακοκαιρίας “Φίλιππος”, με βροχές και χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα, ακόμη και στα πεδινά της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας.

Ιδιαίτερα στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, οι χιονοπτώσεις κατά διαστήματα θα είναι πυκνές κυρίως πάνω από τα 200-300 μέτρα υψόμετρο, ενώ εντός του Λεκανοπεδίου της Αττικής θα σημειώνεται χιονόνερο. Στην Εύβοια οι χιονοπτώσεις θα σημειωθούν πρόσκαιρα και στα παραθαλάσσια τμήματα.

Παράλληλα, κλειστά παραμένουν ορισμένα σχολεία της Αττικής μετά τη συντονιστική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, για τον βέλτιστο συντονισμό όλων των φορέων και την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την κακοκαιρία “Φίλιππος”.

Συγκεκριμένα, η σύσκεψη κατέληξε σε σύσταση τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά, σε περιοχές της βόρειας, ανατολικής και δυτικής Αττικής.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα