Κακοκαιρία Φίλιππος: Ισχυρές χιονοπτώσεις σε όλη την Ελλάδα – Πού παρατηρούνται προβλήματα

Κακοκαιρία Φίλιππος: Ισχυρές χιονοπτώσεις σε όλη την Ελλάδα – Πού παρατηρούνται προβλήματα
Eurokinissi

Εξακολουθεί να μαίνεται η κακοκαιρία Φίλιππος δημιουργώντας προβλήματα στην κυκλοφορία. Πώς θα εξελιχθεί τα επόμενα 24ωρα..

Επιμένουν οι χαμηλές θερμοκρασίες και οι έντονες χιονοπτώσεις που “έφερε” η κακοκαιρία Φίλιππος και το Σάββατο, με τις περισσότερες περιοχές της χώρας να έχουν “ντυθεί” στα λευκά.

Στα λευκά παραθαλάσσιες περιοχές στη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική

Στα λευκά ντύθηκαν παραθαλάσσιες περιοχές στη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική και ενώ είναι σε πλήρη εξέλιξη το β’ κύμα της κακοκαιρίας “Φίλιππος”. Λευκό τοπίο έχει διαμορφωθεί στον Σταυρό Θεσσαλονίκης και στη Χανιώτη Χαλκιδικής.

Στους δρόμους του πρώτου ποδιού της Χαλκιδικής το πρωί βγήκαν εκχιονιστικά μηχανήματα ενώ αναφορές κατοίκων κάνουν λόγο για χιόνι έως και 20 πόντους σε ορισμένα σημεία.

Σε αρκετά σημεία της Εύβοιας, από το πρωί της Τετάρτης, υπάρχει έντονη χιονόπτωση. Μεταξύ αυτών περιοχές της Βόρειας Εύβοιας, όπως οι Ροβιές, οι Παπάδες και η Κερασιά, περιοχές της κεντρικής Εύβοιας, όπως η Στενή, η Σέττα και η Καμαρίτσα, ενώ αργά το απόγευμα της χιονοθύελλα εξελίσσεται στην περιοχή της Καρύστου.

Στα λευκά ντύθηκαν και οι Σκιάθος, Σκόπελος, Αλόννησος, ενώ σοβαρά είναι τα κυκλοφοριακά προβλήματα στα νησιά καθώς το χιόνι έχει φτάσει τα 10 εκατοστά. Συγκεκριμένα στις περιοχές αυτές χιονίζει από τις 4 τα ξημερώματα.

Κακοκαιρία Φίλιππος: Πώς θα εξελιχθεί το Σάββατο

Στα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στην ανατολική ηπειρωτική χώρα, την Εύβοια, τις Σποράδες, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Οι χιονοπτώσεις στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα είναι κατά διαστήματα πιο πυκνές.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις και στα ανατολικά από βόρειες 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα παραμείνει σε πολύ χαμηλά για την εποχή επίπεδα, έτσι στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 5 με 7 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 9 με 11 βαθμούς Κελσίου. Ισχυρός παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες και στα βορειοδυτικά θα είναι τοπικά ολικός.

Κακοκαιρία Φίλιππος: Πώς θα εξελιχθεί την Κυριακή

Στα δυτικά και βόρεια λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα βόρεια από τις μεσημβρινές ώρες, με χιονόνερο και λίγα χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά, κυρίως της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο, χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στην ανατολική ηπειρωτική χώρα, την Εύβοια, τις Σποράδες, τα νησιά του βορείου Αιγαίου, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Το απόγευμα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Εύβοια, την ανατολική Στερεά, την ανατολικήΠελοπόννησο και την Κρήτη και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις και στα ανατολικά από βόρειες 4 με 6 και τις πρωινές ώρες στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, όμως γρήγορα στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα παραμείνει σε πολύ χαμηλά για την εποχή επίπεδα, με ισχυρό παγετό κατά τόπους στα ηπειρωτικά κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα