Κακοκαιρία “Φίλιππος”: Κλειστοί την Πέμπτη βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί στην Αττική

Κακοκαιρία “Φίλιππος”: Κλειστοί την Πέμπτη βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί στην Αττική
5ο νηπιαγωγίο Αγίων Αναργύρων Eurokinissi

Λόγω της κακοκαιρίας Φίλιππος, που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, κλειστοί θα παραμείνουν την Πέμπτη όλοι οι βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί στην Αττική.

Κλειστοί θα παραμείνουν προληπτικά όλοι οι βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Ατόμων με Αναπηρία (ΚΔΑΠ ΑμεΑ) και τα Κέντρα Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ), την Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2022, στην Περιφερειακή Ενότητα Βόρειου και Ανατολικού Τομέα Αττικής, καθώς και στον Δήμο Φυλής της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής, λόγω της κακοκαιρίας Φίλιππος, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Πέραν των ανωτέρω, όπου η τοπική αυτοδιοίκηση ανακοινώνει για τους ανωτέρω λόγους την αναστολή λειτουργίας δομών προσχολικής αγωγής ή και μονάδων πρωτοβάθμιας/δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, η ίδια απόφαση καταλαμβάνει και την αναστολή των δομών που προσδιορίζει η παρούσα απόφαση, ακόμα και αν δεν ορίζεται σαφώς στην ανακοίνωση.

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, δήλωσε: «Αναστέλλουμε για αύριο τη λειτουργία των βρεφικών, βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών, καθώς και των ΚΔΗΔ, των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΑμεΑ, με σκοπό να διαφυλάξουμε την υγεία και την ασφάλεια κάθε ωφελούμενου και εργαζόμενου από την επικείμενη κακοκαιρία. Προστατεύουμε και φροντίζουμε όλους τους συμπολίτες μας, ειδικά όλους όσοι έχουν μεγαλύτερη ανάγκη».

Ποια σχολεία στην Αττική θα παραμείνουν κλειστά την Πέμπτη

Κλειστά θα παραμείνουν ορισμένα σχολεία της Αττικής την Πέμπτη (10/03), μετά τη συντονιστική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, για τον βέλτιστο συντονισμό όλων των φορέων και την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την κακοκαιρία “Φίλιππος”.

Συγκεκριμένα, η σύσκεψη κατέληξε σε σύσταση τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά, αύριο Πέμπτη 10 Μαρτίου, σε περιοχές της βόρειας, ανατολικής και δυτικής Αττικής. Οι συγκεκριμένες περιοχές αναμένεται να ανακοινωθούν από την Περιφέρεια Αττικής και τους οικείους Δήμους.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με συμμετοχή του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα, του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου, του Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελου Τουρνά, του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, του Αναπληρωτή ΓΓΠΠ, Γιώργου Καραγιάννη, καθώς των Περιφερειαρχών Αττικής, Γιώργου Πατούλη και Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανού. Μετείχε επίσςη ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης και σε συνέχεια αναλυτικής ενημέρωσης από τον Διευθυντή της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), Θεόδωρο Κολυδά, εξετάστηκαν ειδικότερα προληπτικά μέτρα για τις περιοχές της Αττικής και της ανατολικής Στερεάς Ελλάδας.

Στη σύσκεψη έλαβαν, ακόμη, μέρος ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Αλέξιος Ράπανος, ο Υπαρχηγός ΠΣ, Αντιστράτηγος Ιωάννης Πετρούτσος, ο Υποστράτηγος της ΕΛΑΣ, Ελευθέριος Γκαρίλας, o Διοικητής της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, Ταξίαρχος Σπυρίδων Λάσκος, εκπρόσωποι του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, καθώς και ο Γενικός Διευθυντής Συντονισμού της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, Φοίβος Θεοδώρου. Επιπλέον, συμμετείχαν εκπρόσωποι των παραχωρησιούχων διαχείρισης Εθνικού Οδικού Δικτύου (Νέα Οδός ΑΕ / Κεντρική Οδός ΑΕ, Μορέας ΑΕ, Ολυμπία Οδός ΑΕ, Αττικές Διαδρομές ΑΕ), καθώς και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ, Αναστάσιος Μάνος.

Με τηλεκπαίδευση τα μαθήματα

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γενικού γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του ΥΠΑΙΘ, Αλέξανδρου Κόπτση, «τηλεκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί αύριο, Πέμπτη 10 Μαρτίου, στις περιοχές στις οποίες τα σχολεία παραμένουν κλειστά με απόφαση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Διευκρινίζεται, ότι η τηλεκπαίδευση πραγματοποιείται τις πρωινές ώρες και για την πρωτοβάθμια και για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σύμφωνα με το πρόγραμμα που στέλνουν οι διευθυντές και οι εκπαιδευτικοί στους γονείς και τους μαθητές.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα