Κακοκαιρία Φίλιππος: Νέο μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας για αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων

Κακοκαιρία Φίλιππος: Νέο μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας για αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων
Χιονόπτωση Eurokinissi

Σε πλήρη εξέλιξη το κύμα της κακοκαιρίας "Φίλιππος" στη χώρα μας. Μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας προς τους κατοίκους της Αττικής, Βοιωτίας, Φθιώτιδας και Εύβοιας.

Νέο μήνυμα έστειλε η Πολιτική Προστασία, απευθύνοντας εκ νέου ισχυρή σύσταση προς τους κατοίκους σε Αττική, Βοιωτία, Φθιώτιδα και Εύβοια να αποφύγουν τις μη απαραίτητες μετακινήσεις και να χρησιμοποιούν αντιολισθητικές αλυσίδες λόγω της κακοκαιρίας “Φίλιππος” που είναι σε εξέλιξη.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: “Επαναλαμβάνουμε ισχυρή σύσταση για αποφυγή μη απαραίτητων μετακινήσεων και χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε Αττική, Βοιωτία, Φθιώτιδα και Εύβοια. Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα σε εξέλιξη”.

Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία Φίλιππος στη χώρα μας, η οποία εκδηλώνεται με χαμηλές θερμοκρασίες και πυκνές χιονοπτώσεις τόσο στην Αττική όσο και σε περιοχές της υπόλοιπης Ελλάδας.

Το κύμα κακοκαιρίας χτυπά με χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα σε Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, ισχυρές κατά τόπους βροχές στα νότια, ενώ καταιγίδες σημειώνονται σε Νότιο Αιγαίο και Κρήτη. Πυκνές χιονοπτώσεις αναμένονται σήμερα κυρίως σε περιοχές της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς. Το κύμα της κακοκαιρίας θα διατηρηθεί μέχρι την Κυριακή (13/3).

Από το πρωί της Πέμπτης (10/03) χιονίζει σε Μαλακάσα, Αρσάκειο – Δροσιά, Πέραμα Αττικής, Σκα Αττικής, Ωρωπό, Ασπρόπυργο, Άνω λιόσια, Ιπποκράτειο Πολιτεία, Άγιο Στέφανο. Επίσης, χιόνι έχει πέσει και σε περοχές στα βόρεια προάστια των Αθηνών, όπως Μαρούσι, Χαλάνδρι, Χολαργό. Αναφορές κάνουν λόγο και για χιονόπτωση σε Γαλάτσι και Ζωγράφου.

Δήμος Ωροπού: Επιχειρούν ακατάπαυστα τα μηχανήματα για να παραμείνει ανοικτό το οδικό δίκτυο

Σε εξέλιξη βρίσκονται τα καιρικά φαινόμενα στο σύνολο της επικράτειας του Δήμου Ωρωπού και τα μηχανήματα επιχειρούν ασταμάτητα, προκειμένου να κρατήσουν ανοιχτό το οδικό δίκτυο, αν και για λόγους ασφαλείας των οδηγών η δημοτική Αρχή ανακοίνωσε ότι έκλεισε ο δρόμος Συκάμινο-Αυλώνα προς το Μοναστήρι.

Συγκεκριμένα, συνεργεία του Δήμου Ωρωπού επιχειρούν αποχιονισμούς σε Αφίδνες, Ιπποκράτειο Πολιτεία, Καπανδρίτι, Πολυδένδρι, Μικροχώρι, Μετόχι Ρη, Μαλακάσα και Αυλώνα.

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι υπηρεσίες του δήμου και ήδη έχουν πραγματοποιηθεί με ασφάλεια δύο διακομιδές ασθενών, ενώ με τη δημοτική παρέμβαση πραγματοποιήθηκε και η μετακίνηση ενός δημότη για αιμοκάθαρση στο Νοσοκομείο Χαλκίδας.

Ο Δήμος Ωρωπού καλύπτει μία μεγάλη έκταση από ορεινές περιοχές και γι’ αυτόν τον λόγο έχει εκδώσει ανακοίνωση με συμβουλές προς τους δημότες, μέσω της οποίας ζητά να είναι εφοδιασμένοι στις μετακινήσεις τους με αντιολισθητικές αλυσίδες, να έχουν ενημερώσει τους οικείους τους για τις όποιες διαδρομές θα ακολουθήσουν, να έχουν φορτισμένα τα κινητά τηλέφωνά τους και γεμάτα τα ρεζεβουάρ, να έχουν αποθηκευμένο τον αριθμό έκτακτης ανάγκης και να ενημερώνονται από τις επίσημες ανακοινώσεις του δήμου και της Πολιτικής Προστασίας.

Κλειστά την Παρασκευή ορισμένα σχολεία της Αττικής

Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο ορισμένα σχολεία της Βορειοανατολικής Αττικής λόγω της κακοκαιρίας Φίλιππος, όπως ανέφερε το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

Όπως τόνισε, επίσημη ανακοίνωση της Περιφέρειας, «βάσει των δεδομένων και φαινομένων, θα υπάρξει νωρίς το απόγευμα», αφού προηγηθεί σύσκεψη με τους δημάρχους, στην οποία θα επαναξιολογηθεί το καιρικό σε συνάρτηση και με τα αναγκαία μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας.

Σημειώνεται, ότι επιβάλλεται αερισμός των αιθουσών εν ώρα διδασκαλίας με ανοιχτά παράθυρα, γεγονός το οποίο καθιστά απαγορευτική τη διά ζώσης εκπαίδευση σε περιοχές με χαμηλές θερμοκρασίες.

Ο περιφερειάρχης επεσήμανε ότι σε αυτό το πλαίσιο, ίσως παραμείνουν κλειστά τα σχολεία και σε ορισμένα σημεία της «Δυτικής Αττικής, όπως είναι τα Βίλια και η Φυλή». Στη συνάντηση με τους δημάρχους θα εκτιμηθούν τα νέα δεδομένα και για ορεινά σημεία των Δήμων του Κεντρικού Τομέα, όπως της Ηλιούπολης και του Βύρωνα (στον Καρέα) όπου σήμερα, και για λόγους πρόληψης, τα σχολεία παρέμειναν κλειστά.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς αποφασίζουν και ενημερώνουν τους ενδιαφερόμενους οι δήμοι.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα