Κακοκαιρία Φίλιππος: Πώς θα εξελιχθεί τις επόμενες ώρες – Πού χιονίζει στην Αττική

Κακοκαιρία Φίλιππος: Πώς θα εξελιχθεί τις επόμενες ώρες – Πού χιονίζει στην Αττική
Χιόνια στην Ιπποκράτειο Πολιτεία INTIME NEWS

Πυκνή χιονόπτωση έφερε σε αρκετές περιοχές της Αττικής η κακοκαιρία Φίλιππος. Η εξέλιξή της τις επόμενες ώρες μέσα από χάρτες. Ο καιρός ως τη Δευτέρα.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία Φίλιππος στη χώρα μας, η οποία εκδηλώνεται με χαμηλές θερμοκρασίες και πυκνές χιονοπτώσεις τόσο στην Αττική όσο και σε περιοχές της υπόλοιπης Ελλάδας.

Το κύμα κακοκαιρίας χτυπά με χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα σε Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, ισχυρές κατά τόπους βροχές στα νότια, ενώ καταιγίδες σημειώνονται σε Νότιο Αιγαίο και Κρήτη. Πυκνές χιονοπτώσεις αναμένονται σήμερα κυρίως σε περιοχές της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς. Το κύμα της κακοκαιρίας θα διατηρηθεί μέχρι την Κυριακή (13/3).

Από το πρωί της Πέμπτης (10/03) χιονίζει σε Μαλακάσα, Αρσάκειο – Δροσιά, Πέραμα Αττικής, Σκα Αττικής, Ωρωπό, Ασπρόπυργο, Άνω λιόσια, Ιπποκράτειο Πολιτεία, Άγιο Στέφανο. Επίσης, χιόνι έχει πέσει και σε περοχές στα βόρεια προάστια των Αθηνών, όπως Μαρούσι, Χαλάνδρι, Χολαργό. Αναφορές κάνουν λόγο και για χιονόπτωση σε Γαλάτσι και Ζωγράφου.

Ισχυρή σύσταση για αποφυγή μετακινήσεων στη Βόρειοανατολική Αττική

Νωρίτερα, ισχυρή σύσταση για την αποφυγή των μη απαραίτητων μετακινήσεων σε Αττική, Βοιωτία, Φθιώτιδα και Εύβοια απηύθυνε νωρίτερα η Πολιτική Προστασία, με μήνυμά της, εξαιτίας της κακοκαιρίας Φιλιππος που πλήττει τη χώρα.

Παράλληλα, για τις παραπάνω περιοχές απευθύνει ισχυρή σύσταση και για τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Όπως αναφέρεται στο μήνυμα, αναμένεται επιδείνωση των καιρικών φαινομένων.

Νωρίτερα, η Πολιτική Προστασία είχε στείλει προειδοποιητικό μήνυμα και απηύθυνε ισχυρή σύσταση για την αποφυγή μη απαραίτητων μετακινήσεων και χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε Βόρεια, Ανατολική Αττική, περιοχές των Βιλίων, της Φυλής και των Ερυθρών Βοιωτίας καθώς, όπως ανέφερε, η χιονόπτωση αναμένεται να ενταθεί τις επόμενες ώρες.

Δήμος Ωροπού: Επιχειρούν ακατάπαυστα τα μηχανήματα για να παραμείνει ανοικτό το οδικό δίκτυο

Σε εξέλιξη βρίσκονται τα καιρικά φαινόμενα στο σύνολο της επικράτειας του Δήμου Ωρωπού και τα μηχανήματα επιχειρούν ασταμάτητα, προκειμένου να κρατήσουν ανοιχτό το οδικό δίκτυο, αν και για λόγους ασφαλείας των οδηγών η δημοτική Αρχή ανακοίνωσε ότι έκλεισε ο δρόμος Συκάμινο-Αυλώνα προς το Μοναστήρι.

Συγκεκριμένα, συνεργεία του Δήμου Ωρωπού επιχειρούν αποχιονισμούς σε Αφίδνες, Ιπποκράτειο Πολιτεία, Καπανδρίτι, Πολυδένδρι, Μικροχώρι, Μετόχι Ρη, Μαλακάσα και Αυλώνα.

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι υπηρεσίες του δήμου και ήδη έχουν πραγματοποιηθεί με ασφάλεια δύο διακομιδές ασθενών, ενώ με τη δημοτική παρέμβαση πραγματοποιήθηκε και η μετακίνηση ενός δημότη για αιμοκάθαρση στο Νοσοκομείο Χαλκίδας.

Ο Δήμος Ωρωπού καλύπτει μία μεγάλη έκταση από ορεινές περιοχές και γι’ αυτόν τον λόγο έχει εκδώσει ανακοίνωση με συμβουλές προς τους δημότες, μέσω της οποίας ζητά να είναι εφοδιασμένοι στις μετακινήσεις τους με αντιολισθητικές αλυσίδες, να έχουν ενημερώσει τους οικείους τους για τις όποιες διαδρομές θα ακολουθήσουν, να έχουν φορτισμένα τα κινητά τηλέφωνά τους και γεμάτα τα ρεζεβουάρ, να έχουν αποθηκευμένο τον αριθμό έκτακτης ανάγκης και να ενημερώνονται από τις επίσημες ανακοινώσεις του δήμου και της Πολιτικής Προστασίας.

Κλειστά την Παρασκευή ορισμένα σχολεία της Αττικής

Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο ορισμένα σχολεία της Βορειοανατολικής Αττικής λόγω της κακοκαιρίας Φίλιππος, όπως ανέφερε το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

Όπως τόνισε, επίσημη ανακοίνωση της Περιφέρειας, «βάσει των δεδομένων και φαινομένων, θα υπάρξει νωρίς το απόγευμα», αφού προηγηθεί σύσκεψη με τους δημάρχους, στην οποία θα επαναξιολογηθεί το καιρικό σε συνάρτηση και με τα αναγκαία μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας.

Σημειώνεται, ότι επιβάλλεται αερισμός των αιθουσών εν ώρα διδασκαλίας με ανοιχτά παράθυρα, γεγονός το οποίο καθιστά απαγορευτική τη διά ζώσης εκπαίδευση σε περιοχές με χαμηλές θερμοκρασίες.

Ο περιφερειάρχης επεσήμανε ότι σε αυτό το πλαίσιο, ίσως παραμείνουν κλειστά τα σχολεία και σε ορισμένα σημεία της «Δυτικής Αττικής, όπως είναι τα Βίλια και η Φυλή». Στη συνάντηση με τους δημάρχους θα εκτιμηθούν τα νέα δεδομένα και για ορεινά σημεία των Δήμων του Κεντρικού Τομέα, όπως της Ηλιούπολης και του Βύρωνα (στον Καρέα) όπου σήμερα, και για λόγους πρόληψης, τα σχολεία παρέμειναν κλειστά.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς αποφασίζουν και ενημερώνουν τους ενδιαφερόμενους οι δήμοι.

Κακοκαιρία Φίλιππος: Η εξέλιξή της μέσα από χάρτες

Η Θεσσαλία η Στερεά η Εύβοια, η Ανατολική και Κεντρική Πελοπόννησος καθώς και τα ορεινά ημιορεινά των νησιών του Αιγαίου και της Κρήτης θα επηρεαστούν το επόμενο τετραήμερο με μια πρόσκαιρη ύφεση των εντάσεων την Παρασκευή, αλλά και τη νέα έξαρση το Σάββατο, σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα.

Κακοκαιρία Φίλιππος: Η εξέλιξη τα επόμενα 24ωρα

Σήμερα Πέμπτη προβλέπεται κακοκαιρία με χαμηλές θερμοκρασίες και κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο χιονοπτώσεις, οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές στις Σποράδες, τη Μαγνησία, την Εύβοια και την ανατολική και βόρεια Αττική.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις και στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε πολύ χαμηλά για την εποχή επίπεδα και μστα βόρεια και κεντρικά δεν θα ξεπεράσει τους 4 με 6 βαθμούς , στα δυτικά τους 9 και στο Αιγαίο τους 10 βαθμούς Κελσίου . Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, ο οποίος τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11-03-2022


Στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο και πρόσκαιρες χιονοπτωσεις στα ορεινά και ημιορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο, χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πεοπόννησο, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά απο ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε πολύ χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Οι μέγιστες τιμές της θα φτάσουν στα βορεια τους 04 με 06 βαθμούς, στα δυτικά τους 08 με 10 και στις υπόλοιπες περιοχές τους 06 με 08 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, ο οποίος στα βορειοδυτικά θα είναι κατά τόπους ολικός και τις πρωινές και βραδινές ώρες ισχυρός.

ΚΑΙΡΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 12-03-2022


Στα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στην ανατολική ηπειρωτική χώρα, την Εύβοια, τις Σποράδες, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.Οι χιονοπτώσεις στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και πιθανώς την ανατολική Πελοπόννησο να είναι κατά διαστήματα πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν στο νοτιοανατολικό Αιγαίο βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, και στα υπόλοιπα βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα παραμείνει σεπολύ χαμηλά για την εποχή επίπεδα, με ισχυρό παγετό κατά τόπους στα ηπειρωτικά κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες.

KAIΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 13-03-2022


Στα δυτικά και βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο, χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στην ανατολική ηπειρωτική χώρα, την Εύβοια, τις Σποράδες, τα νησιά του βορείου Αιγαίου, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Τα φαινόμενα τις απογευματινές ώρες θα περιοριστούν στην ανατολική Στερεά, την Πελοπόννησο και την Κρήτη και βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα νότια πρόσκαιρα το πρωί 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα παραμείνει σε πολύ χαμηλά για την εποχή επίπεδα, με ισχυρό παγετό κατά τόπους στα ηπειρωτικά κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες.

ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 14-03-2022


Στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο και λίγα χιόνια στα ορεινά με σταδιακή βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα αίθριος καιρός με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως την Τρίτη. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος θα είναι κατά τόπους ισχυρός στα κεντρικά και βόρεια.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα προβλέπονται βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά και ημιορεινά χιόνια τοπικά και σε χαμηλότερα υψόμετρα. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 5 με 6 βαθμούς Κελσίου

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνια με βελτίωση από την Κυριακή . Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 5 με 6 βαθμούς Κελσίου.

Το στίγμα του καιρού

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα