Κακοκαιρία Gaia: Κατέρρευσε γέφυρα στο Κομπότι Άρτας

Κακοκαιρία Gaia: Κατέρρευσε γέφυρα στο Κομπότι Άρτας
Κατάρρευση γέφυρας στο Κομπότι Άρτας Epirus Post

Πολλά προβλήματα προκάλεσαν οι ισχυροί άνεμοι και οι έντονες βροχοπτώσεις σε περιοχές της Ηπείρου. Αγροτικοί δρόμοι καταστράφηκαν, καλλιέργειες πλημμύρισαν, ενώ κατέρρευσε η γέφυρα στα Γκούρα Κομποτίου στην Άρτα.

Τις πληγές τους μετρούν οι κάτοικοι της Ηπείρου μετά το πέρασμα της κακοκαιρία Gaia που έπληξε τις τελευταίες ώρες τη χώρα και που ενεργοποίησε το 112 για την αποστολή προειδοποιητικών μηνυμάτων προς τους κατοίκους συγκεκριμένων περιοχών.

Από τους ισχυρούς ανέμους και τις έντονες βροχοπτώσεις που σημειώνονται από τα ξημερώματα της Κυριακής (11/12), δεν γλίτωσε ούτε ο Δήμος Νικολάου Σκουφά, στην Άρτα, καθώς αγροτικοί δρόμοι καταστράφηκαν, καλλιέργειες πλημμύρισαν, ενώ κατέρρευσε η γέφυρα στα Γκούρα Κομποτίου, όπως αναφέρει η δήμαρχος Νικολάου Σκουφά, Ροζίνα Βαβέτση.

Ο επαρχιακός δρόμος στο Κομπότι της Άρτας έκλεισε, ενώ όπως αναφέρει το epiruspost.gr, πρόκειται για την ίδια γέφυρα που τμήμα της είχε καταρρεύσει το 2015 όταν σημειώθηκαν πολύ έντονα πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή.

Κατάρρευση γέφυρας στο Κομπότι Άρτας Epirus Post

Η γέφυρα είχε αποκατασταθεί ωστόσο ένα μέρος της υποχώρησε και πάλι μετά τη σφοδρή και συνεχόμενη βροχόπτωση των τελευταίων ωρών.

Κατολίσθηση στους Μελλισουργούς Άρτας – Παρασύρθηκαν σπίτια

Μεγάλο κατολισθητικό φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη στους Μελισσουργούς στην Άρτα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχουν παρασυρθεί δύο σπίτια κοντά στην πάνω πλατεία του χωριού.

Από την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου έχει ενημερωθεί ήδη το ΙΓΜΕ και κλιμάκιο επιστημόνων αναμένεται να πραγματοποιήσει αύριο, Δευτέρα (12/12) αυτοψία ώστε στη συνέχεια να προτείνει τα κατάλληλα μέτρα.

Κατολίσθηση στους Μελισσουργούς Άρτας Epirus Post

Η ανησυχία των κατοίκων είναι έντονη και ο φόβος μεγάλος για την διάσταση που θα λάβει το φαινόμενο.

Ο Δήμαρχος Κεντρικών Τζουμέρκων Χρήστος Χασιάκος με τον οποίο επικοινώνησε το Epiruspost ανέφερε ότι τα δύο σπίτια έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές ενώ το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη.

Ζημιές σε Ιωάννινα και Κέρκυρα

Πτώσεις δένδρων σε πολλές περιοχές των Ιωαννίνων, στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του Πωγωνίου, της Ζίτσας και της Δωδώνης, σημειώνονται λόγω της και των ισχυρών ανέμων που σαρώνουν την περιοχή.

Κλειστή στο ύψος του Τερόβου λόγω πτώσης δένδρων είναι η παλιά εθνική οδός Ιωαννίνων – Άρτας. Επίσης κλειστή για τον ίδιο λόγο είναι και η παλιά εθνική οδός Ιωαννίνων – Ηγουμενίτσας, κοντά στη Ζίτσα.

Σοβαρές ζημιές καταγράφηκαν επίσης στο κεντρικό βάθρο πεζογέφυρας στα Τζουμέρκα, κοντά στο γεφύρι της Πλάκας, από το φουσκωμένο Ραφτανίτικο ποτάμι.

Σύμφωνα με τον δήμο Β. Τζουμέρκων, κλιμάκια μηχανικών της Περιφέρειας Ηπείρου με την Πολιτική Προστασία τού δήμου, επισκέφτηκαν το σημείο και όπως ανακοίνωσαν, η γέφυρα για το επόμενο χρονικό διάστημα θα παραμείνει κλειστή.

Κακοκαιρία Gaia, Ιωάννινα ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η κακοκαιρία Gaia έπληξε τα Τζουμέρκα ΑΠΕ ΜΠΕ

Σημειώνεται ότι σε όλο το οδικό δίκτυο των Ιωαννίνων έχουν δημιουργηθεί προβλήματα από πτώσεις βράχων, δένδρων και φερτών υλικών. Με 15 μηχανήματα η Περιφέρεια Ηπείρου επιχειρεί να ανοίξει τους δρόμους για την ασφάλεια των οδηγών ενώ η Πυροσβεστική βρίσκεται επίσης στα επίμαχα σημεία για την κοπή και την απομάκρυνση των δένδρων. Πολλές περιοχές έχουν διακοπές ηλεκτροδότησης.

Στην Κέρκυρα, οι ισχυροί άνεμοι έχουν δημιουργήσει προβλήματα στην ηλεκτροδότηση σε πολλές περιοχές του νησιού. Συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ εργάζονται για την αποκατάσταση των ζημιών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα