Κακοκαιρία GENESIS: Καταιγίδα, κεραυνοί και χαλάζι στην Αθήνα – Πλημμύρες στη Θεσσαλονίκη

Κακοκαιρία GENESIS: Καταιγίδα, κεραυνοί και χαλάζι στην Αθήνα – Πλημμύρες στη Θεσσαλονίκη
INTIME

Ισχυρές βροχοπτώσεις το απόγευμα της Τρίτης σε πολλές περιοχές της Αθήνας. Πολλά προβλήματα στη Θεσσαλονίκη, όπου οι αρχές δέχθηκαν πάνω από 220 κλήσεις για ια αντλήσεις υδάτων, κοπές δέντρων και απεκγλωβισμούς ατόμων από οχήματα που ακινητοποιήθηκαν.

Σαρωτική παραμένει η επέλαση της κακοκαιρίας GENESIS στη χώρα, ακόμα και στην Αττική, με ισχυρές βροχοπτώσεις, κεραυνούς και χαλαζοπτώσεις μέχρι και στο κέντρο της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, ισχυρή βροχόπτωση σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στην Αθήνα και συκγκεκριμμένα τις περιοχές Παγκράτι, Πλάκα, Ζωγράφου (όπου μάλιστα σημειώθηκε και χαλαζόπτωση) και Γλυφάδα. Η βροχή συνοδεύεται σε αρκετές περιοχές και από κεραυνούς.

Κακοκαιρία GENESIS: Σφοδρή χαλαζόπτωση και πλημμύρες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι καταιγίδες και οι επιπτώσεις από την κακοκαιρία στην Βόρεια Ελλάδα. Έντονα καιρικά φαινόμενα βρίσκονται σε εξέλιξη το απόγευμα της Τρίτης στη Θεσσαλονίκη, με σφοδρή βροχόπτωση και χαλάζι να πλήττει περιοχές της πόλης.

Η βροχόπτωση σημειώθηκε σε περιοχές όπως η Πολίχνη, η Ευκαρπία, οι Συκιές, Εύοσμος, οι Αμπελόκηποι και το κέντρο της Θεσσαλονίκης.

GrTimes

GRTIMES

GRTIMES

Επί ποδός βρίσκονται Πυροσβεστική, Αστυνομία και η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Τα έντονα φαινόμενα άρχισαν σταδιακά να υποχωρούν, άφησαν ωστόσο αρκετά προβλήματα. Τουλάχιστον 220 κλήσεις δέχτηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής στην Κεντρική Μακεδονία από τις 4 έως και τις 6 το απόγευμα, για αντλήσεις υδάτων, κοπές δέντρων και μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία κυρίως από οχήματα που ακινητοποιήθηκαν στους δρόμους, οι οποίοι είχαν μεταραπεί από την καταρρακτώδη βροχή σε ποτάμια.

INTIME

Σύμφωνα με την αστυνομία, λόγω συσσώρευσης υδάτων στο ύψος της οδού Μακρυγιάννη στην περιφερειακή οδό και στο ρεύμα προς δυτικά το σημείο είναι κλειστό και γίνονται εκτροπές κυκλοφορίας, όπως και κάτω από τη γέφυρα της οδού Αγίων Πάντων όπου και εκεί συσσωρεύτηκαν νερά.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επικεφαλής του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Χαράλαμπος Στεργιάδης επτά μηχανήματα , αντλητικά και χωματουργικά «επιχειρούν σε σημεία που ζητήθηκαν όπως στην περιοχή Καβαλάρι του δήμου Λαγκαδά και σε περιοχές των δήμων Αμπελοκήπων- Μενεμένης, και Παύλου Μελά, επίσης στη γέφυρα Αγίων Πάντων ζητήθηκε μηχάνημα το οποίο θα βοηθήσει στην απάντληση υδάτων».

Πλημμύρισαν καταστήματα στο κέντρο-Απομακρύνουν τα νερά με σκούπες

Σύμφωνα με το GRTimes, ένα ξενοδοχείο και ένα μαγαζί ηλεκτρικών συσκευών αυτήν την ώρα έχουν γεμίσει νερό, την ώρα που ιδιοκτήτες και υπάλληλοι παλεύουν να απομακρύνουν τα νερά με ό,τι μέσο διαθέτουν -ακόμη και με σκούπες.

Την ίδια ώρα, έχουν πλημμυρίσει και τα φρεάτια στην οδό Εγνατία, με αποτέλεσμα ο όγκος του νερού που συγκεντρώνεται να είναι έντονος.

GRTIMES

Αυτοκίνητο βυθίστηκε στην πλημμυρισμένη Αγίων Πάντων

Απίστευτες εικόνες σημειώθηκαν στην οδό Αγίων Πάντων, στη δυτική Θεσσαλονίκη, στο σημείο της γέφυρας όπου βρίσκεται η παλιά κοίτη του Δενδροποτάμου.

Λόγω του μεγάλου όγκου νερού το σημείο πλημμύρισε με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν οχήματα. Όπως φαίνεται σε σχετικό video, ένα όχημα έμεινε κυριολεκτικά βυθισμένο μέσα στα νερά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα