Κακοκαιρία: Καταστροφές σε μεγάλο μέρος της χώρας – Ανεμοστρόβιλος “χτύπησε” την Πρέβεζα

Κακοκαιρία: Καταστροφές σε μεγάλο μέρος της χώρας – Ανεμοστρόβιλος “χτύπησε” την Πρέβεζα
mepreveza.gr

Μεγάλες καταστροφές εντοπίζονται σε πολλές περιοχές της χώρας, λόγω της κακοκαιρίας. Ανεμοστρόβιλος "χτύπησε" την Πρέβεζα, προκαλώντας μεγάλες ζημιές.

Τεράστιες ζημιές έχει προκαλέσει η κακοκαιρία που πλήττει τις τελευταίες ημέρες τη χώρα. Πλημμύρες και ρίψεις δέντρων είναι μόνο μερικές από τις καταστροφές που σημειώνονται σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Ανεμοστρόβιλος στην Πρέβεζα

Στην Πρέβεζα σημειώθηκε ένα σπάνιο φαινόμενο, καθώς “χτυπήθηκε” από ανεμοστρόβιλο. Συγκεκριμένα, στην Καστροσυκιά ξέσπασε σφοδρό μπουρίνι, με τους κατοίκους να κάνουν λόγο για ανεμοστρόβιλο. Το φαινόμενο προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε τοπική επιχείρηση.

Ανεμοστρόβιλος "χτύπησε" την Πρέβεζα mypreveza.gr

Υπερχείλισε ο Σπερχειός – Μεγάλα προβλήματα στη Δυτική Ελλάδα

Φθιώτιδα, Δυτική Αχαΐα και Ηλεία συγκεντρώνουν τα μεγαλύτερα προβλήματα από την κακοκαιρία.

Στα νότια της Λαμίας, από τη μία το μεσημέρι, η αστυνομία έχει διακόψει την κυκλοφορία στο ύψος του Φραντζόμυλου, τοποθετώντας κώνους σε δύο σημεία, καθώς ο Σπερχειός ποταμός υπερχείλισε και τα νερά σκέπασαν εκατοντάδες στρέμματα. Βίντεο του lamiareport.gr, αποκαλύπτει το μέγεθος.

Στην Πάτρα, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, της βροχόπτωσης και των ανέμων, η θάλασσα στη μαρίνα της πόλης βγήκε στη στεριά, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει ο δρόμος και τα οχήματα να γίνονται σχεδόν αμφίβια, καθώς ουσιαστικά επιπλέουν.

Δεμένα τα πλοία

Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί λόγω των ισχυρών νότιων ανέμων που πνέουν σήμερα σε πολλές θαλάσσιες περιοχές, που σύμφωνα με την ΕΜΥ φθάνουν στα πελάγη τοπικά τα 7 με 8 μποφόρ και στο Ιόνιο τοπικά τα 9. Αύριο το πρωί οι οι σύμφωνα με την ΕΜΥ θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί και τις πρωινές ώρες στα πελάγη τοπικά στα 9 μποφόρ.

Για σήμερα τα δρομολόγια με προορισμό νησιά του Αργοσαρωνικού εκτελούνται μόνο με πλοία κλειστού τύπου.

Αύριο το πρωί δεν θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια του «Blue Star Delos» στις 7:25 για Πάρο, Νάξο, Ίο, Θήρα και στις 7:30 του «Blue Star Paros» για Σύρο, Τήνο, Μύκονο.

Από τη Ραφήνα δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων για τις Κυκλάδες ενώ κανονικά γίνονται τα δρομολόγια για Μαρμάρι.

Από το λιμάνι του Λαυρίου δεν εκτελούνται τα δρομολόγια για Κέα και Κύθνο. Κλειστή είναι επίσης η γραμμή Αγ. Μαρίνα Νέα Στύρα, και Καβάλα-Πρίνου Θάσου.

Στη γραμμή Κεραμωτή Λιμένας Θάσου τα δρομολόγια γίνονται μόνο με πλοία κλειστού τύπου, ενώ στη γραμμή Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη δεν γίνονται τα δρομολόγια με ημερολογιακή εγγραφή του πλοιάρχου.

Κλειστή είναι η γραμμή επίσης Ηγουμενίτσα- Λευκίμμη ενώ στη γραμμή Ηγουμενίτσα- Κέρκυρα τα δρομολόγια γίνονται μόνο με πλοία κλειστού τύπου.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα και αύριο να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για να ενημερώνονται για τυχόν αλλαγές η τροποποιήσεις που μπορεί να υπάρξουν στα δρομολόγια των πλοίων λόγω των κακών καιρικών συνθηκών.

Ακυρώσεις πτήσεων από τους θυελλώδεις ανέμους

Από τους θυελλώδεις ανέμους που πνέουν στο Αιγαίο, μέχρι στιγμής, σύμφωνα με την ΕΡΤ, έχουν ακυρωθεί οι πρωινές πτήσεις της Olympic Air και της Sky Express από Αθήνα για Ρόδο με επιστροφή και της Sky Express από Ρόδο για Σάμο. Ανεκτέλεστο παραμένει το δρομολόγιο του Blue Star από Ρόδο για Καστελλόριζο, ενώ απέπλευσε από Ρόδο για Σύμη το πλοίο «Σταυρός».

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου ανακοινώθηκε ότι στις θάλασσες Ρόδου και Καστελλορίζου πνέουν άνεμοι Ν-ΝΑ εντάσεως 7-8 μποφόρ.

Για τον λόγο αυτό «παρακαλούνται οι πλοίαρχοι-κυβερνήτες και ιδιοκτήτες όλων των σκαφών της ευρύτερης περιοχής, όπως προ απόπλου για οποιονδήποτε προορισμό, ενημερώνονται από τις κατά τόπους Λιμενικές Αρχές για τα καιρικά φαινόμενα που επικρατούν και να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφάλειας.

Επιπρόσθετα, οι ιδιοκτήτες σκαφών που ελλιμενίζονται σε όρμους να μεριμνήσουν χωρίς αναβολή για την ασφάλιση των ως άνω σκαφών».

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες μέχρι την Τρίτη – Πρόσκαιρη βελτίωση την Τετάρτη

Βροχές και καταιγίδες το επόμενο διήμερο κατά περιόδους ισχυρές στα δυτικά, ενώ παράλληλα θα υπάρχουν διαστήματα σχετικής βελτίωσης. Η θερμοκρασία σε τιμές πάνω από τα κανονικά επίπεδα αλλά με αισθητή πτώση την Τρίτη και Τετάρτη. Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν τα 5 με 7 και πρόσκαιρα τα 7 με 8 μποφόρ.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ & ΚΥΠΡΟ

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version