Κακοκαιρία Μπάλλος: Έρευνα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών για το πλημμυρισμένο λεωφορείο

Κακοκαιρία Μπάλλος: Έρευνα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών για το πλημμυρισμένο λεωφορείο
Λεωφορείο βούλιαξε στην παραλιακή. AP

Διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το λεωφορείο που πλημμύρισε κάτω από τη γέφυρα στο ύψος του ιδρύματος "Σταύρος Νιάρχος".

Οι εικόνες ντροπής που καταγράφτηκαν με το πλημμυρισμένο λεωφορείο κάτω από τη γέφυρα στο ύψος της λεωφόρου Ποσειδώνος, στο ύψος του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» μετά την επέλαση του Μπάλλου, προκάλεσαν την αντίδραση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας στον προϊστάμενο της Ποινικής Δίωξης Αντώνη Ελευθεριάνο, προκειμένου να εξεταστεί πλήρως το περιστατικό, το οποίο, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, πλημμύρισε κατά τη διάρκεια της διαδρομής του, με αποτέλεσμα οι επιβάτες να πρέπει να περάσουν μέσα από ένα μέτρο νερό για να απομακρυνθούν, σχηματίζοντας ανθρώπινη αλυσίδα.

Λεωφορείο βούλιαξε στην παραλιακή. AP

Ο εισαγγελικός λειτουργός καλείται να ερευνήσει τα αίτια του πλημμυρικού φαινομένου, προχωρώντας στη λήψη καταθέσεων για να εξακριβωθεί εάν είχαν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα και εάν είχαν γίνει τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα από όλους τους αρμόδιους φορείς.

Λεωφορείο βούλιαξε στην παραλιακή. AP

Ο οδηγός είχε την πληροφόρηση ότι μπορούσε να περάσει από τη γέφυρα”

To NEWS 24/7 επικοινώνησε με τον φωτορεπόρτερ του ASSOCIATED PRESS που έδωσε στον πλανήτη τη φωτογραφία του ‘βυθισμένου’ λεωφορείου στην παλαιά λεωφόρο Ποσειδώνος.

Όπως είπε ο Θανάσης Σταυράκης στο NEWS 24/7, σε επικοινωνία του με τον οδηγό, εκείνος του είπε πως η πληροφόρηση που είχε ήταν ότι δεν υπήρχε πρόβλημα στη διαδρομή της γραμμής -πως μπορούσε να περάσει κάτω από τη γέφυρα. Τα λεωφορεία, πριν ξεκινήσουν την όποια διαδρομή (την όποια μέρα) ενημερώνονται από την ειδική υπηρεσία που υπάρχει, για τυχόν προβλήματα που υπάρχουν στο προγραμματισμένο δρομολόγιο. Ο οδηγός είπε χαρακτηριστικά, στον φωτορεπόρτερ πως βάσει της ενημέρωσης που είχε λάβει η υπηρεσία από την τροχαία, δεν υπήρχε πρόβλημα στη διαδρομή του.

Για την ιστορία, ο ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες ΑΕ) ενημέρωσε επισήμως πως ενώ το όχημα εκτελούσε κανονικά το δρομολόγιό του, εφόσον δεν υπήρχε απαγόρευση διέλευσης, μέσα σε λίγα λεπτά μεγάλος όγκος υδάτων από τα παρακείμενα έργα άρχισε να πλημμυρίζει τη γέφυρα με αποτέλεσμα τη διακοπή λειτουργίας του κινητήρα του οχήματος. Να σημειωθεί εδώ πως ήταν γνωστό πως γίνονταν έργα και δεδομένης της προϊστορίας της περιοχής (σε πλημμύρες) αυτό που συνέβη θα έπρεπε να είναι αναμενόμενο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα