Κακοκαιρία Μπάλλος: Καταιγίδα μικρής διάρκειας στην Αττική – Η πρόβλεψη του Θοδωρή Κολυδά για τις επόμενες ώρες

Κακοκαιρία Μπάλλος: Καταιγίδα μικρής διάρκειας στην Αττική – Η πρόβλεψη του Θοδωρή Κολυδά για τις επόμενες ώρες
Κακοκαιρία Μπάλλος στην Αθήνα 2021 Thanassis Stavrakis/AP Photo

Βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στην Αττική. Τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου και της Μακεδονίας. Δέιτε την πορεία της κακοκαιρίας. Η ανάλυση από τον Θοδωρή Κολυδά.

Νέο κύμα κακοκαιρίας έπληξε την Αττική το μεσημέρι της Παρασκευής, με μικρότερη διάρκεια και ένταση σε σχέση με την Πέμπτη.

Μετά τις 13:00 η βροχή άρχισε και μέσα σε λίγα λεπτά κλιμακώθηκε σχεδόν σε όλη την πόλη χωρίς όμως η ένταση να φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Παρ’ όλα αυτά, όπως έγινε γνωστό, λόγω συσσώρευσης υδάτων έχει διακοπεί η κυκλοφορία και στα δυο ρεύματα της Πειραιώς από την Πέτρου Ράλλη ως την οδό Χαμοστέρνας, καθώς και στην περιφερειακή του Αιγάλεω, από το ύψος των Διυλιστηρίων.

Update: Αποκαταστάθηκε, σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση από την ΕΛΑΣ, η κυκλοφορία των οχημάτων σε τμήματα της οδού Πειραιώς και της περιφερειακής Αιγάλεω, που είχαν κλείσει λόγω της μεγάλης συσσώρευσης νερού.

Ειδκότερα, η Πειραιώς, που είχε κλείσει από την Πέτρου Ράλλη έως την Χαμοστέρνας, άνοιξε στο ρεύμα προς Αθήνα, ενώ παράλληλα κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία και στην περιφερειακή Αιγάλεω, από το ύψος των διυλιστηρίων.

Eurokinissi

Η κακοκαιρία “Μπάλλος” πέρασε μέσα στο βράδυ και από την Κρήτη προξενώντας ζημιές ενώ λόγω της έξαρσης της Πέμπτης αποφασίστηκε να μείνουν κλειστά τα σχολεία την Παρασκευή στην Αττική και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Οπως είχε προβλέψει και ο διευθυντής της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς “τα φαινόμενα της δυτικής Ελλάδος και Πελοποννήσου θα κινηθούν βορειανατολικά. Η Αττική θα επηρεάσει και πάλι σε λιγο”

Για σήμερα στα βόρεια προβλέπονται ισχυρές βροχές και σποραδικές καταιγίδες ενώ στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής και της κεντρικής Μακεδονίας θα σημειωθούν τοπικές χιονοπτώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από χαλαζοπτώσεις και ριπαίους ισχυρούς ανέμους.

Από το απόγευμα τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά και αργότερα στην Κρήτη θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι στα βόρεια θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 και στα πελάγη 8 και πιθανώς στο Αιγαίο πρόσκαιρα 9 μποφόρ. Από τις απογευματινές ώρες θα στραφούν στα δυτικά βαθμιαία σε βόρειους 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα κεντρικά και τα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 14 με 16 βαθμούς Κελσίου. Στην υπόλοιπη χώρα θα φτάσει τους 20 με 24 Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα τη νύχτα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και βαθμιαία 7 με 8 μποφόρ στρεφόμενοι το βράδυ σε νοτιοδυτικούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Intime

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με ισχυρές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα