Κακοκαιρία “Μπάρμπαρα”: Ποιοι δρόμοι της Αττικής είναι κλειστοί – Διακοπή δρομολογίων στο Μετρό προς και από Αεροδρόμιο

Κακοκαιρία “Μπάρμπαρα”: Ποιοι δρόμοι της Αττικής είναι κλειστοί – Διακοπή δρομολογίων στο Μετρό προς και από Αεροδρόμιο
Χιονόπτωση ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Σε ποιους δρόμους έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία, λόγω της κακοκαιρίας "Μπάρμπαρα". Τροποποιήσεις και διακοπές δρομολογίων από τον ΟΑΣΑ. Διακόπηκαν τα δρομολόγια του Μετρό από και προς το αεροδρόμιο.

Η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» επελαύνει στην Αττική και ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε επιφυλακή.

Η Εθνική Οδός Αθηνών Λαμίας παραμένει κλειστή μέχρι τα Οινόφυτα και στα δύο ρεύματα ενώ περιπολικά βρίσκονται σε πολλά σημεία για ελέγχους, μαζί με εκχιονιστικά μηχανήματα, τα οποία προσπαθούν να συντηρήσουν ανοιχτούς τους δρόμους.

Σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση της Τροχαίας, κλειστό είναι το τμήμα από Κηφισίας έως Μαραθώνος στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο.

Την ίδια ώρα, άνοιξε η έξοδος για Καρέα-Καισαριανή στη Δυτική Περιφερειακή Υμηττού, η οποία είχε κλείσει.

Τροποποιήσεις και διακοπές δρομολογίων από τον ΟΑΣΑ

Με γνώμονα την ασφάλεια του επιβατικού κοινού, ο ΟΑΣΑ ανακοίνωσε ότι σήμερα Δευτέρα 06/02/2023 τα δρομολόγια στις λεωφορειακές γραμμές θα εκτελούνται σταδιακά μετά τις 06.30 το πρωί εκτός από τις παρακάτω γραμμές των όποιων η έναρξη θα καθυστερήσει λόγω των καιρικών φαινομένων και του παγετού που σημειώνεται σε ορισμένες περιοχές.

Επιπλέον υπενθυμίζεται ότι θα εφαρμοστεί σε όλα τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, ειδικό πρόγραμμα δρομολογίων.

Το επιβατικό κοινό θα μπορεί να ενημερώνεται για το ημερήσιο ειδικό πρόγραμμα εκτέλεσης δρομολογίων για κάθε γραμμή από την εφαρμογή OASA Telemetics καθώς και από το πληροφοριακό κέντρο 11185.

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη λεωφόρο Κατεχάκη

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη λεωφόρο Κατεχάκη, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Τροχαία Αττικής. Η λεωφόρος είχε κλείσει από τις 07:25 το πρωί και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της από το ύψος της λεωφόρου Μεσογείων έως την Ελευθερίου Βενιζέλου στην Ηλιούπολη.

Σε ποιους δρόμους απαγορεύεται η κυκλοφορία

Για λόγους ασφαλείας και προς τον σκοπό αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων λόγω εκδήλωσης δυσμενών καιρικών φαινομένων και ως ύφεσης αυτών, από την 03:30 το πρωί της Δευτέρα 6/2 δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων οχημάτων ανεξαρτήτως χρήσεως αντιολισθητικών αλυσίδων ως ακολούθως:

  • Από την261,280 χ/θ έως την 56,728 χ/θ της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας,
  • από Χαλκίδα προς Π.Α.Θ.Ε. και ειδικότερα από τη 2η χ/θ της περιφερειακής οδού από Χαλκίδα προς Εθνική Οδό Σχηματαρίου – Χαλκίδας / Αυτοκινητόδρομος Α-11 (Υψηλή Γέφυρα Χαλκίδας),
  • από Δ.Ε. Αυλίδος προς Π.Α.Θ.Ε., μέσω της Εθνικής Οδού Σχηματαρίου –Χαλκίδας / Αυτοκινητόδρομος Α-11,
  • από Χαλκίδα προς Π.Α.Θ.Ε. και ειδικότερα από την 1η χ/θ της Π.Ε.Ο. Χαλκίδας – Θηβών (διασταύρωση Δροσιάς),
  • από Δ.Ε. Αυλίδος προς Π.Α.Θ.Ε., μέσω της Π.Ε.Ο. Χαλκίδας – Θηβών και
  • στη Νέα Εθνική Οδό Σχηματαρίου-Χαλκίδας από 0,000χ/θ έως 11,000χ/θ.

Παρακαλούνται οι πολίτες να ενημερώνονται τακτικά για τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες στην περιοχή τους, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί εφόσον χρειαστεί να μετακινηθούν και να ακολουθούν τις υποδείξεις των αστυνομικών.

Διακοπή δρομολογίων στο Μετρό προς και από το Αεροδρόμιο

Σύμφωνα με την ΣΤΑΣΥ, τα δρομολόγια του Μετρό από και προς το αεροδρόμιο έχουν διακοπεί, και οι επιβάτες μετεπιβιβάζονται στον προαστιακό που βρίσκεται στον σταθμό «Δουκίσσης Πλακεντίας».

Η ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ:

«Η ΣΤΑ.ΣΥ ενημερώνει το επιβατικό κοινό, πως διακόπηκε η κυκλοφορία των συρμών του Μετρό στο τμήμα προς και από το Αεροδρόμιο, μετά από σχετική ενημέρωση από τον ΟΣΕ. Οι επιβάτες του Μετρό με κατεύθυνση το αεροδρόμιο, μετεπιβιβάζονται στον σταθμό «Δουκίσσης Πλακεντίας» στον Προαστιακό σιδηρόδρομο».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα