Κακοκαιρία: Νέο έκτακτο της ΕΜΥ – Πώς θα εξελιχθεί η “Μπάρμπαρα” τις επόμενες ώρες

Κακοκαιρία: Νέο έκτακτο της ΕΜΥ – Πώς θα εξελιχθεί η “Μπάρμπαρα” τις επόμενες ώρες
Εικόνα από τα χιονισμένα Βίλια Αττικής Eurokinissi

Δεν υποχωρεί η "Μπάρμπαρα" με τα φαινόμενα να συνεχίζονται και σήμερα, Τρίτη. Σε ποιες περιοχές επιμένουν. Νέο επικαιροποιημένο δελτίο από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Πώς θα λειτουργήσουν σχολεία και δημόσιο..

Συνεχίζει την επέλασή της η κακοκαιρία “Μπάρμπαρα”, η οποία αργά το βράδυ της Δευτέρας και ξημερώματα της Τρίτης είχε νέα έξαρση σε ορισμένες περιοχές της Αττικής, με τα φαινόμενα να επιμένουν και να συνεχίζονται και σήμερα.

Χιονοπτώσεις σημειώθηκαν στα βόρεια αλλά και σε σημεία με χαμηλό υψόμετρο στην πρωτεύουσα, όπως και στην Εύβοια, στη Μαγνησία, αλλά και σε περιοχές και της ανατολικής Στερεάς.

Νωρίς το πρωί της Τρίτης εκδόθηκε επικαιροποιημένο δελτίο από την ΕΜΥ, όπου σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία οι κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις που εκδηλώνονται ήδη στις ανατολικές και νότιες περιοχές της χώρας, προβλέπεται να συνεχιστούν στις Σποράδες, την ανατολική Μαγνησία, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Ανατολικής Πελοποννήσου, των Κυκλάδων (κυρίως στα δυτικά τμήματα) και της Κρήτης (κυρίως στα δυτικά και κεντρικά). Σταδιακή ύφεση των φαινομένων αναμένεται από το μεσημέρι και από τα βόρεια.

Ειδικά για την Αττική αναμένεται χιονόνερο ή χιόνι, ενώ κατά περιόδους στις βορειότερες περιοχές θα υπάρχει πρόσκαιρη ένταση των χιονοπτώσεων οπότε τα φαινόμενα θα εκδηλώνονται και σε περιοχές χαμηλότερου υψομέτρου. Από το απόγευμα αναμένεται σταδιακή ύφεση των φαινομένων.

Ισχυρός παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, ο οποίος στα βορειοδυτικά θα είναι κατά τόπους ολικός (καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας αρνητικές θερμοκρασίες).

Θυελλώδεις βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο έως τις μεσημβρινές ώρες.

Πυκνή χιονόπτωση στην Εύβοια

Κυκλωμένοι από χιόνια και παγετό ξημέρωσαν οι κάτοικοι στην Βόρεια Εύβοια, σε τμήμα του νομού Βοιωτίας γύρω από τη Θήβα και στη νότια πλευρά της Φθιώτιδας στην περιοχή της Αταλάντης και του Μαρτίνου.

Στις υπόλοιπες περιοχές της Στερεάς Ελλάδος οι χαμηλές θερμοκρασίες και ο παγετός συνεχίζουν να δημιουργούν προβλήματα.

Ωστόσο, στη Βόρεια και κυρίως στην Κεντρική Εύβοια οι χθεσινές χιονοπτώσεις έχουν δημιουργήσει αρκετά προβλήματα, αφού σε ορισμένα ορεινά χωριά του δήμου Διρφύων Μεσσαπίων υπάρχουν προβλήματα με την ηλεκτροδότηση, καθώς εκεί το χιόνι έφτασε και το ένα μέτρο.

Τα σχολεία και συνολικότερα οι δομές εκπαίδευσης σε ολόκληρη την Εύβοια και τη Φθιώτιδα παραμένουν και σήμερα κλειστές, ενώ κλειστά παραμένουν τα σχολεία και σε ορισμένες περιοχές της Βοιωτίας και της Φωκίδας με αποφάσεις των κατά τόπους δημάρχων.

Στο εθνικό δίκτυο βρίσκεται σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων, καθώς, επίσης, και σε οδικούς άξονες Βοιωτίας και της Ευβοίας

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Σε ποιες περιοχές θα είναι κλειστά τα σχολεία σήμερα

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία και σήμερα στον βόρειο τομέα και σε συγκεκριμένες περιοχές στα ανατολικά, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, μετά από διαβούλευση με τους 66 δήμους της Αττικής, τις προβλέψεις της ΕΜΥ, τα αιτήματα των δημάρχων και με τη συμμετοχή των χωρικών Αντιπεριφερειαρχών, του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Β. Κόκκαλη και Παιδείας Χ. Αλεξανδράτου προέβη στην απόφαση τα σχολεία περιοχών που αναμένεται να πληγούν από το νέο κύμα κακοκαιρίας να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί των εν λόγω περιοχών. Σε όλους τους υπόλοιπους δήμους θα λειτουργήσουν κανονικά.

Συγκεκριμένα τα σχολεία δε θα λειτουργήσουν έπειτα και από εισήγηση των Δημάρχων είναι τα ακόλουθα:

  • Στην ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ, πλην των Δήμων Λαυρεωτικής και Βούλας – Βάρης – Βουλιαγμένης όπου θα λειτουργήσουν κανονικά. Ωστόσο μετά από αίτημα των δήμων σε Παιανία, Κορωπί και Σαρωνικό θα λειτουργήσουν οι Βρεφονηπιακοί σταθμοί.
  • Στη ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ θα είναι κλειστά πλην του Δήμου Μεγαρέων όπου θα λειτουργήσουν κανονικά.
  • Στον ΒΟΡΕΙΟ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ θα παραμείνουν σε όλους τους δήμους κλειστά (Συγκεκριμένα στους Δήμους Αγίας Παρασκευής, Παπάγου Χολαργού, Πεντέλης, Φιλοθέης -Ψυχικού, Μεταμόρφωσης, Κηφισιάς, Νέας Ιωνίας, Χαλανδρίου, Αμαρουσίου, Βριλήσσιων, Πεύκης -Λυκόβρυσης, Ηρακλείου).
  • Στον ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία των δήμων Ζωγράφου, Βύρωνα, Καισαριανής, Ηλιούπολης. Σε όλους τους υπόλοιπους δήμους λειτουργούν κανονικά.
  • Στην ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ δε θα λειτουργήσουν τα σχολεία του Δήμου Περάματος. Από τον δήμο Κερατσινίου λειτουργούν όλα εκτός από τα παρακάτω που θα παραμείνουν κλειστά:
  1. Δημοτικά 3ο / 6ο / 12ο / 23ο.
  2. Γυμνάσια 1ο / 2ο / 4ο καθώς και το Ειδικό.
  3. Λύκεια 1ο / 2ο / 3ο και το ΕΠΑΛ.

Στον δήμο Κορυδαλλού θα είναι όλα ανοιχτά εκτός από τα παρακάτω:

  1. Δημοτικά 9ο / 10ο / 5ο /12ο
  2. Νηπιαγωγείο 3ο /7ο /8ο / 18ο / 19ο / 21ο
  3. Γυμνάσιο 4ο / 5ο
  • Στο ΔΥΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ θα λειτουργήσουν όλα κανονικά εκτός

Α) Στον δήμο Χαϊδαρίου που θα λειτουργήσουν όλα εκτός από τα παρακάτω που θα παραμείνουν κλειστά:

  1. Όλα στην περιοχή του Δάσους
  2. Όλα στην περιοχή του Δαφνιού
  3. 1ο Λύκειο
  4. 1ο Γυμνάσιο

Β) Στον δήμο Πετρούπολης θα λειτουργήσουν όλα εκτός από τα παρακάτω σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά:

  1. Νηπιαγωγείο 1ο / 2ο / 6ο / 7ο /12ο /15ο /16ο / 17ο /17ο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ
  2. Δημοτικό 1ο / 4ο / 7ο /8ο /9ο
  3. Γυμνάσιο 4ο / 6ο
  4. Γενικό λύκειο 3ο
  • Στον ΝΟΤΙΟ ΤΟΜΕΑ και στα ΝΗΣΙΑ θα λειτουργήσουν όλα κανονικά.

Σε όλες τις παραπάνω περιοχές που δεν θα λειτουργήσουν σχολεία συμφωνήθηκε να παραμείνουν κλειστές και οι λαϊκές αγορές.

Στις 10 πμ θα ανοίξει και σήμερα το Δημόσιο

Επιστροφή στο γραφείο από σήμερα, Τρίτη για τους δημοσίους υπαλλήλους, με ώρα προσέλευσης τις 10:00 το πρωί, ανεξαρτήτως ωραρίου εργασίας, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.

Όπως σημειώνεται από το υπουργείο Εσωτερικών, σήμερα δεν θα ισχύει το μέτρο της έκτακτης τηλεργασίας που εφαρμόστηκε σήμερα, και οι υπάλληλοι θα πρέπει να προσέλθουν κανονικά στις υπηρεσίες τους. Η απόφαση αφορά ειδικά την Περιφέρεια Αττικής και τις Περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας, Εύβοιας, Ευρυτανίας και Φθιώτιδας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Προς αποφυγή της ταλαιπωρίας των πολιτών, διευκρινίζεται ότι δεν θα πραγματοποιηθούν τυχόν ραντεβού με δημόσιες υπηρεσίες που έχουν προγραμματιστεί πριν από τις 10:00 το πρωί.

Επισημαίνεται ότι τα ανωτέρω δεν αφορούν τους υπαλλήλους τα καθήκοντα των οποίων συνδέονται άμεσα με την αντιμετώπιση των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Για τους υπαλλήλους αυτούς, αρμόδιοι να παρέχουν οδηγίες είναι οι επικεφαλής των υπηρεσιών αιχμής, στις οποίες ανήκουν οργανικά, ιδίως οι αρμόδιοι επικεφαλής των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού, νοσηλευτικών ιδρυμάτων κλπ..

Όσον αφορά τα εμπορικά καταστήματα, αυτά θα ανοίξουν στις 11 το πρωί στη βόρεια, βορειοδυτική και βορειοανατολική Αττική, συμπεριλαμβανόμενων των βορείων προαστίων, λόγω παγετού.

Παράλληλα, απαγορεύεται η μεταφορά και η πώληση αγαθών μέσω υπηρεσιών delivery ή courier, στις ίδιες περιοχές, καθώς και στις Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας, Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Εύβοιας και Σποράδων μέχρι ώρα 11.00

Κακοκαιρία: Πώς θα εξελιχθεί η “Μπάρμπαρα” τις επόμενες ημέρες

Στα ανατολικά ηπειρωτικά και την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα, εκτός των Δωδεκανήσων, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα και χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά αλλά και σε περιοχές της Θεσσαλίας, της Εύβοιας και της ανατολικής Στερεάς με χαμηλότερο υψόμετρο.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 πρόσκαιρα στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Στα δυτικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και από τις βραδινές ώρες στο νότιο Ιόνιο 7 βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα διατηρηθεί σε επίπεδα κάτω από τα κανονικά για την εποχή. Η μέγιστη τιμή της δεν θα ξεπεράσει στα βόρεια τους 5 με 7 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 8 με 10 βαθμούς και στα νότια τοπικά τους 11 με 12 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος στα κεντρικά και βόρεια θα είναι τοπικά ισχυρός και στα βορειοδυτικά κατά τόπους ολικός.

ΠΕΜΠΤΗ 09-02-2023

Στα ανατολικά ηπειρωτικά και την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα, εκτός των Δωδεκανήσων, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα και χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά αλλά πρόσκαιρα και σε περιοχές της ανατολικής Μαγνησίας και της Εύβοιας με χαμηλότερο υψόμετρο, με σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που απο το απόγευμα στα δυτικά θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 πρόσκαιρα στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Στα δυτικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο νότιο Ιόνιο 7 τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα διατηρηθεί σε επίπεδα κάτω από τα κανονικά για την εποχή. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος στα κεντρικά και τα βόρεια θα είναι τοπικά ισχυρός και στα βορειοδυτικά κατά τόπους ολικός.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10-02-2023

Στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και πρόσκαιρα στα νησιά του βορείου Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα και λίγα χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 πρόσκαιρα στο Αιγαίο 7 μποφορ. Στα δυτικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο νότιο Ιόνιο 7 τοπικά 8 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά και τα νότια, ωστόσο παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα προβλέπονται χιονοπτώσεις η χιονόνερο έως την Πέμπτη κυρόιως στα βόρεια με μειούμενη ένταση και σε μεγαλύτερα υψόμετρα . Η μέγιστη θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 6 βαθμούς Κελσίου

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες . Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 5 με 7 βαθμούς Κελσίου

ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα