Κακοκαιρία: Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σήμερα

Κακοκαιρία: Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σήμερα
Χιόνια και κακοκαιρία στο Διόνυσο Eurokinissi

Ποια δημοτικά σχολεία, νηπιαγωγεία και σχολεία ειδικής αγωγής θα παραμείνουν κλειστά λόγω της κακοκαιρίας και την Τετάρτη (20/1).

Τσουχτερό κρύο επικρατεί σε διάφορες περιοχές της χώρας, ενώ στη Βόρεια Ελλάδα πολλές περιοχές έχουν ντυθεί στα “λευκά”

Αν και ο καιρός σταδιακά βελτιώνεται, η θερμοκρασία εξακολουθεί να κυμαίνεται σε επίπεδα κάτω από τα κανονικά. Δείτε σε ποιες περιοχές τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σήμερα Τετάρτη (20/01).

Δυτική Μακεδονία

Εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών και του ολικού παγετού που επικρατούν στην Δυτική Μακεδονία, με απόφαση των δημάρχων των Περιφερειακών Ενοτήτων, Κοζάνης, Φλώρινας, και Καστοριάς, τα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021 θα παραμείνουν κλειστά.

Στους δήμους Γρεβενών και Δεσκάτης της ΠΕ Γρεβενών τα σχολεία θα ξεκινήσουν στις 10.00 πμ. Θα παραμείνουν ανοικτοί οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί στον Δήμο Φλώρινας, στον δήμο Σερβίων της ΠΕ Κοζάνης και στο δήμο Γρεβενών..

Δήμος Θηβαίων

Λαμβάνοντας υπόψη τις επικρατούσες, δυσμενείς συνθήκες λόγω του ισχυρού παγετού και των χαμηλών θερμοκρασιών κατά τις πρωινές ώρες, καθώς και των μέτρων που πρέπει να τηρούνται λόγω της πανδημίας και της επικινδυνότητας κατά την πρόσβαση και παραμονή στους σχολικούς χώρους, ο Δήμαρχος Θηβαίων, Γιώργος Αναστασίου, αποφάσισε για την Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2021 το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων, νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών στις 10.00 π.μ.

Ειδικότερα, η απόφαση αφορά:

Α) Τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε ολόκληρη την επικράτεια του Δήμου Θηβαίων

Β) Τους δημοτικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς του Δήμου Θηβαίων

Γ) Το Ειδικό Σχολείο (ΕΕΕΕΚ) Λουτουφίου

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται με τηλεκπαίδευση σύμφωνα και με απόφαση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας για όσες μέρες παραμείνουν κλειστά λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή

Πρόγνωση του καιρού για την Τετάρτη

Σύμφωνα με την προβλέψη του Θοδωρή Κολυδά, διευθυντή του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ, από τις προμεσημβρινές ώρες της Τετάρτης στα δυτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ηπειρωτικά ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4, στα νοτιοανατολικά 5 με 6 και τις πρωινές ώρες 7 μποφόρ. Από τις προμεσημβρινές ώρες στα δυτικά, τα κεντρικά και βόρεια θα στραφούν βαθμιαία σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της, όμως παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, κατά τόπους ισχυρός στα βόρεια.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα