Κακοποίηση 11χρονης στην Κρήτη: Τι “είδαν” οι κοινωνικοί λειτουργοί όταν επισκέφθηκαν τον 58χρονο θείο

Κακοποίηση 11χρονης στην Κρήτη: Τι “είδαν” οι κοινωνικοί λειτουργοί όταν επισκέφθηκαν τον 58χρονο θείο
Κακοποίηση ανήλικου κοριτσιού (φωτογραφία αρχείου) ISTOCK

Το δραματικό παρελθόν της 11χρονης, η οποία μεγάλωσε με ανάδοχο πατέρα τον 58χρονο θείο της. Η έκθεση κοινωνικής έρευνας που είχε γίνει αναφορικά με τις συνθήκες διαβίωσης του παιδιού.

Η υπόθεση της 11χρονης στην Κρήτη που αποκάλυψε στην εκπαιδευτικό της ότι κακοποιείται σωματικά και σεξουαλικά από τον 58χρονο θείο και ανάδοχο πατέρα της εξακολουθεί να συγκλονίζει μέσα από νέες πτυχές που έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Είναι ανατριχιαστικό ότι το κοριτσάκι ήταν μόλις 12 ημερών όταν η γιαγιά επισκέφθηκε το σπίτι του γιου (ο οποίος απεβίωσε μερικούς μήνες αργότερα) και της νύφης της για να δει το νεογέννητο. Βρήκε τη μητέρα σε κώμα από τη χρήση ναρκωτικών και το μωρό μόνο και εκτεθειμένο σε κίνδυνο. Τότε αποφάσισε να το απομακρύνει από τους βιολογικούς γονείς και μετέφερε το μωρό στο σπίτι του άλλου γιου της. Από τότε αυτό το κοριτσάκι μεγάλωνε κοντά του.

Σύμφωνα με το Cretalive.gr, την ίδια ώρα στο φως της δημοσιότητας έρχονται στοιχεία από την έκθεση κοινωνικής έρευνας που είχε γίνει αναφορικά με τις συνθήκες διαβίωσης του παιδιού αφού ήδη η φροντίδα του είχε ανατεθεί με δικαστική απόφαση στο θείο. «Σύμφωνα με τα παραπάνω και επειδή δεν γνωρίζουμε εάν πίσω από την συμπεριφορά του ανάδοχου πατέρα υπάρχει κάποια ψυχοπαθολογία που να συνδέεται με τη χρήση αλκοόλ ή και την επικινδυνότητα που μπορεί να απορρέει από αυτήν, πιστεύουμε ότι χρήζει ψυχιατρικής εκτίμησης για να εκτιμηθούν τα παραπάνω» καταλήγει.

Αναφέρεται ότι όσο ο 58χρονος θείος ήταν μαζί με την σύζυγο και τα παιδιά τους και ζούσαν όλοι μαζί ως οικογένεια, το περιβάλλον, παρά τις δυσκολίες, ήταν κατάλληλο για το κοριτσάκι, το οποίο άλλωστε μεγάλωνε μαζί τους από μωρό.

Η κοινωνική έρευνα συνεχίστηκε με επισκέψεις μέσα στην επόμενη διετία ώστε να διαπιστωθεί πώς εξελίσσονταν η κατάσταση. Αναφέρεται ότι τα πράγματα άλλαξαν μετά το διαζύγιο του 58χρονου οπότε και υποχρεώθηκε να μετακομίσει σε ένα μικρό παράπηγμα στο εσωτερικό της επιχείρησης που διατηρούσε και εκεί έμενε με το κοριτσάκι.

Το 2019 έφθασαν στην υπηρεσία κάποιες ανώνυμες καταγγελίες ότι το παιδί διαβιούσε σε ακατάλληλες συνθήκες, έγιναν συστάσεις στον ανάδοχο πατέρα και του επισημάνθηκε ότι έπρεπε να βρεθεί κατάλληλη κατοικία.

Διαπιστώθηκε ακόμα ότι το παιδί δεν παρακολουθούσε τα διαδικτυακά μαθήματα γιατί ήταν χαλασμένος ο υπολογιστής και ενημερωνόταν για τα μαθήματα από συμμαθητές… Είχε ελάχιστες σχέσεις με παιδιά της ηλικίας της και τον περισσότερο χρόνο τον περνούσε μέσα στο κατάλυμα. Δεν είχε εξωσχολικές δραστηριότητες. Κάποιες φορές έπαιζε μαζί της ο θείος.

Περιγράφεται ότι σε μία επίσκεψη της υπηρεσίας, είδαν το κοριτσάκι να επιστρέφει μόνο από το σχολείο με το λεωφορείο. «Έδειχνε χαρούμενη, αγκάλιασε και φίλησε γλυκά τον πατέρα της, δείχνοντας του τα επιτεύγματα της ημέρας στο σχολείο της».

Στους κοινωνικούς λειτουργούς είχε διαφανεί ότι μεταξύ του θείου και της ανήλικης είχε αναπτυχθεί μια ιδιαίτερη σχέση στοργής, ωστόσο το παιδί, όπως σημείωναν οι αρμόδιοι, «μεγαλώνει σε ένα χώρο χωρίς οικογενειακό υπόβαθρο, χωρίς εξωτερικά ερεθίσματα που δεν έχει τη δυνατότητα να της προσφέρει ψυχοκοινωνική και συναισθηματική κάλυψη. Η μόνη σταθερή σχέση που έχει η ανήλικη είναι με το θείο της και ανάδοχο πατέρα και τη γιαγιά της».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα