Κάλλιο αργά παρά ποτέ: Φοιτητής στα 84 του ο κ. Δημήτρης από την Κρήτη

Κάλλιο αργά παρά ποτέ: Φοιτητής στα 84 του ο κ. Δημήτρης από την Κρήτη
cretalive.gr

Το περίμενε ότι θα έμπαινε στο Πανεπιστήμιο, αυτό όμως δεν μείωσε ούτε την αγωνία του ούτε τη χαρά του μόλις ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα.

Ο 84χρονος Δημήτρης Μουδατσάκης συγκαταλέγεται επίσημα μεταξύ των επιτυχόντων των φετινών πανελληνίων εξετάσεων,

Ο 84χρονος Κρητικός όταν συνταξιοδοτήθηκε πριν από 18 χρόνια, πήρε τη μεγάλη απόφαση να επιστρέψει στα θρανία. Το όνειρό του πραγματοποιείται φέτος αφού κατάφερε να μπει στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο Ρέθυμνο.

«Από μικρός ήθελα να σπουδάσω! Έβλεπα τα άλλα παιδιά να πηγαίνουν σχολείο και ζήλευα. Ήθελα να πάω κι εγώ, αλλά δεν μπορούσα. Δεν είχα τη δυνατότητα!» είχε δηλώσει στο cretalive.gr.

Στο μεσοδιάστημα, ενόσω δηλαδή ασχολούνταν με τη βιβλιοδεσία και την τυπογραφία, ο πάντοτε φιλομαθής κ. Δημήτρης είτε θα διάβαζε κάποιο βιβλίο, είτε θα κρατούσε σημειώσεις για μερικά απ’ τα πονήματα που εξέδωσε. «Διάβαζα πάντα. Κάθε Σάββατο, όταν πληρώναμε το προσωπικό, εγώ πήγαινα κι αγόραζα ένα βιβλίο, το οποίο το διάβαζα κατευθείαν».

Όσο για τις σπουδές του στο Ρέθυμνο, είχε δηλώσει: «Θα πάω να γραφτώ κανονικά και θα πηγαίνω όποτε μπορώ. Είναι λίγο δύσκολο να πηγαίνω στο Ρέθυμνο. Έχω και τη σύζυγο εδώ.  Πρέπει να δω και με το πρόγραμμα τι θα γίνει».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα