Καλογήρου: Στα 660 εκατ. ευρώ οι ευρωπαϊκοί πόροι για το Βόρειο Αιγαίο την περίοδο 2021 - 2017

H Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου
H Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου EUROKINISSI

Στα 660 εκ ευρώ (από 325 εκ) θα φτάσουν οι ευρωπαϊκοί πόροι για το βόρειο Αιγαίο το διάστημα 2021-2027, ανέφερε η περιφερειάρχης Χρ. Καλογήρου, μετά από σχετική ενημέρωση του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα.

Στα 660 εκ. ευρώ θα ανέλθουν οι ευρωπαϊκοί πόροι του Επιχειρησιακού Προγράμματος Βορείου Αιγαίου, το διάστημα 2021-2027, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου μετά τη σχετική τηλεφωνική ενημέρωση, που είχε το απόγευμα, από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός είχε ανακοινώσει την πρωτοβουλία του για άμεση νομοθέτηση της διατήρησης του μειωμένου ΦΠΑ στα πέντε νησιά του Αιγαίου, που έχουν επιβαρυνθεί από την προσφυγική κρίση.

«Μετά τις αποφάσεις του Συμβουλίου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού και την ανακοίνωση του πρωθυπουργού για την απόφαση διατήρησης του μειωμένου ΦΠΑ στη Λέσβο, τη Χίο και τη Σάμο, ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας με ενημέρωσε τηλεφωνικά μετά από πρωτοβουλία του για το ζήτημα αυτό» ανέφερε σε σχετική ανακοίνωσή της η κα Καλογήρου.

«Παράλληλα, μου γνωστοποίησε ότι αποφασίστηκε στο ίδιο πλαίσιο οι ευρωπαϊκοί πόροι για την επόμενη Προγραμματική Περίοδο 2021-2027 του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, από 325 εκατομμύρια ευρώ που είναι την παρούσα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020, αυξάνονται στο ποσό των 660 εκατομμυρίων ευρώ».

Το Βορειο-ανατολικό Αιγαίο δεν αντέχει να σηκώσει άλλο βάρος

Νωρίτερα, μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 και την εκπομπή «Βρε καλώς τους» με τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο, η Χριστιάνα Καλογήρου δήλωσε, πως «η υπερ-συγκέντρωση προσφύγων σε συγκεκριμένα σημεία μόνο, φέρνει μόνο προβλήματα»,  ζητώντας αποσυμφόρηση από τους 15.000 ανθρώπους που υπάρχουν στα νησιά της περιοχής.

Πρόσθεσε ότι το βόρειο-ανατολικό Αιγαίο δεν αντέχει να σηκώσει άλλο βάρος, «όπως δεν μπορεί και μία χώρα μόνο», σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής για το μεταναστευτικό.

Ζήτησε οργάνωση των κέντρων ασύλου, υπενθυμίζοντας ότι «τα hot spots είναι προσωρινοί χώροι φιλοξενίας και όχι μόνιμοι» και ζήτησε επίσπευση των διαδικασιών στις αιτήσεις ασύλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Χριστιάνα Καλογήρου: Το βόρειο-ανατολικό Αιγαίο δεν αντέχει άλλους μετανάστες

SHARE:

24Media Network