Καλύτερη εικόνα παρουσιάζουν οι πυρκαγιές στην Κρήτη

Πυροσβέστης επί το έργον
Πυροσβέστης επί το έργον EUROKINISSI

Σε εξέλιξη αλλά εμφανίζοντας καλύτερη εικόνα παραμένουν οι πυρκαγιές στην Κρήτη-Η τελευταία ξέσπασε τα μεσάνυχτα, στην περιοχή Μάλες Ιεράπετρας-Ενώ για δεύτερη ημέρα συνεχίζεται η πυρκαγιά στα Αχλάδια Σητείας.

Σε εξέλιξη αλλά εμφανίζοντας καλύτερη εικόνα πλέον παραμένουν οι φωτιές στην Κρήτη.

Συγκεκριμένα, σε εξέλιξη παραμένει το νέο μέτωπο πυρκαγιάς που ξέσπασε τα μεσάνυχτα στην περιοχή Μάλες Λασιθίου, προς Σελάκανο, σε αγροτοδασική έκταση, σε δύσβατο σημείο εντός χαράδρας, αλλά πλέον εμφανίζει πολύ καλύτερη εικόνα.

Από την φωτιά δεν κινδυνεύει κατοικημένη περιοχή, ωστόσο επειδή στην περιοχή πνέουν εξαιρετικά ισχυροί άνεμοι έχει γίνει και μεγάλη κινητοποίηση.

Στο σημείο, μαζί με τις ενισχύσεις πλέον, επιχειρούν 48 άντρες της Πυροσβεστικής με 16 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιεί ένα ελικόπτερο.

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη παραμένει για δεύτερο 24ωρο, πυρκαγιά σε έκταση με χαμηλή βλάστηση, σε ορεινό και δύσβατο σημείο, κοντά σε ανεμογεννήτριες, στην περιοχή Αχλάδια Σητείας, δίχως να κινδυνεύει άμεσα κατοικημένη περιοχή.

Το συγκεκριμένο πύρινο μέτωπο επίσης εμφανίζει πολύ καλύτερη εικόνα σε σχέση με χθες, ωστόσο επικρατούν εξαιρετικά ισχυροί άνεμοι και συνεχίζει να επιχειρεί ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής στο σημείο.

Εντωμεταξύ, συνελήφθη από άντρες του Κλιμακίου Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού Κρήτης, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ένας 43χρονος, ως υπαίτιος εμπρησμού από πρόθεση, σε χορτολιβαδική έκταση, στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Αγίου Νικολάου, του νομού Λασιθίου, για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες στις δύο τα ξημερώματα. Ο συλληφθείς κρατείται και θα οδηγηθεί σήμερα ενώπιον του εισαγγελέα.

Για σήμερα, Παρασκευή 13 Ιουλίου, σύμφωνα με τον ημερήσιο χάρτη πρόγνωσης κινδύνου πυρκαγιών, που δημοσιεύει καθημερινά η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, τον πιο υψηλό κίνδυνο να ξεσπάσουν τυχόν πυρκαγιές, διατρέχει η Κρήτη και τα νησιά του Βορείου και του Νοτίου Αιγαίου.

ADVERTISING

SHARE: