Καλύτερη η εικόνα της φωτιάς στην Ζάκυνθο. Ισχυρές δυνάμεις στο σημείο

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Συνεχίζουν να μάχονται με το πύρινο μέτωπο πάνω από 120 πυροσβέστες από το νησί, την Δυτική Ελλάδα, την Θεσσαλονίκη και την Δυτική Μακεδονία που έσπευσαν ως ενισχύσεις

Καλύτερη είναι πλέον η εικόνα της φωτιάς τις Ορθονιές Ζακύνθου όπου από χθες το απόγευμα καίγεται μεγάλη δασική έκταση αποτελούμενη από πουρνάρια και πεύκα.

Ευτυχώς και παρά τους δυνατούς ανέμους που πνέουν από χθες στην περιοχή, δεν απειλήθηκαν τυχόν οικισμοί, ενώ πλέον υπάρχουν διάσπαρτες μικροεστίες μέσα στην ήδη καμένη περιοχή.

Στο σημείου έχουν σπεύσει τεράστιες ενισχύσεις από την Δυτική Ελλάδα, την Θεσσαλονίκη και την Δυτική Μακεδονία που μάχονται στο πλευρό των λιγοστών πυροσβεστών του νησιού.

Έτσι συνολικά πλέον στην Ζάκυνθο επιχειρούν 65 άντρες με 24 οχήματα της Πυροσβεστικής, 56 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 3 ιδιωτικά βυτιοφόρα και ένα του Δήμου, ενώ από αέρος επιχειρούν πλέον δύο καναντέρ και δύο PZL, ενώ το πρωί επιχειρούσαν ακόμα δύο καναντέρ.

Στη Ζάκυνθο έχει μεταφερθεί και το drone της Πυροσβεστικής για να παραγματοποιήσει πτήσεις καταγραφής της έκτασης της καταστροφής και βεβαίως επιτήρησης πάνω από το νησί, καθώς οι απανωτές φωτιές στην Ζάκυνθο τα τελευταία 24ωρα έχουν αρχίσει και προβληματίζουν τους επιτελείς του Πυροσβεστικού Σώματος για το κατά πόσο τυχαίας ή όχι είναι…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Φωτιά
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μεγάλη πυρκαγιά στην Αναφωνήτρια Ζακύνθου

SHARE: