Καμπανάκι Τζανάκη για 3.000 κρούσματα ημερησίως: “Όλοι οι ανεμβολίαστοι θα νοσήσουν”

Καμπανάκι Τζανάκη για 3.000 κρούσματα ημερησίως: “Όλοι οι ανεμβολίαστοι θα νοσήσουν”
Κόσμος στο κέντρο της Αθήνας Eurokinissi

"Το στέλεχος Δέλτα έτσι και μπει σε ένα σπίτι δεν θα αφήσει κανέναν ανεμβολίαστο να μην αρρωστήσει", τόνισε ο καθηγητής Ν.Τζανάκης, εκτιμώντας ότι σύντομα θα αυξηθούν τα κρούσματα λόγω της εξάπλωσης της μετάλλαξης Δέλτα.

Την ανησυχία του για την αύξηση των κρουσμάτων και την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα του κορονοϊού, εξέφρασε ο καθηγητής πνευμονολογίας Νικόλαος Τζανάκης, μιλώντας στο κανάλι του ΣΚΑΙ.

Ο καθηγητής ανέφερε πως αυτό το κύμα θα χτυπήσει τους ανεμβολίαστους, τονίζοντας ότι όλοι οι άνθρωποι που ανήκουν στη συγκεκριμένη κατηγορία θα νοσήσουν, ενώ παράλληλα εκτίμησε ότι σύντομα θα αυξηθούν τα κρούσματα. “Την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε ημέρες με πάνω από 2 χιλιάδες κρούσματα, ενώ δεν αποκλείεται σύντομα να φτάσουμε και τα 3 χιλιάδες κρούσματα. Η μετάλλαξη Δέλτα καλπάζει. Αν τώρα ήταν χειμώνας θα επιβαλλόταν lockdown. Προσδοκούμε όμως ότι τα εμβόλια θα προστατέψουν το σύστημα υγείας από την πίεση”, σημείωσε.

Την ίδια ώρα ο κ. Τζανακάκης τόνισε ότι τα κρούσματα αφορούν κυρίως τον κόσμο νεαρής ηλικίας, κάτω των 30 ετών.

“Δεν βλέπουμε πλέον κρούσματα σε ηλικίες άνω των 30. Τις τελευταίες μέρες μόνο βλέπουμε κάποια κρούσματα και σε 50αρηδες και 60αρηδες. Είναι πιθανό επίσης κάποιος νέος να εμφανίσει σοβαρές επιπλοκές, ενώ αν φέρει τον ιό στο σπίτι, όσοι οικείοι του είναι ανεμβολίαστοι θα εκτεθούν στον ιό και θα νοσήσουν. Τότε θα γίνει ορατή η σοβαρότητα της μετάλλαξης Δέλτα”, σημείωσε χαρακτηριστικά ο Νικόλαος Τζανάκης.

Υποχρεωτικότητα εμβολιασμών

Ως προς τους εμβολιασμούς, ο καθηγητής ανέφερε ότι το πρόβλημα επί του παρόντος εντοπίζεται στην ηλικιακή ομάδα των 50 με 65, όπου οι ειδικοί επιθυμούν ένα καλύτερο ποσοστό, όπως στην Κύπρο ή την Πορτογαλία.

Ο κ. Τζανάκης τάχθηκε υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού σε συγκεκριμένα επαγγέλματα που αφορούν το δημόσιο συμφέρον και στενούς κρατικούς φορείς, όπως οι υγειονομικοί, στρατιωτικοί, εκπαιδευτικοί, σώματα ασφαλείας και στη συνέχεια εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς και σε μονάδες φροντίδας βρεφών και ηλικιωμένων. Ακολούθως, όπως πρόσθεσε, ο εμβολιασμός θα πρέπει να επεκταθεί σε εστίαση και τουρισμό.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα