Καρδίτσα: Στους δρόμους ξανά οι αγρότες

Καρδίτσα: Στους δρόμους ξανά οι αγρότες
Από παλαιότερη κινητοποίηση αγροτών στη Λάρισα. Eurokinissi

Νέος κύκλος αγροτικών κινητοποιήσεων έχει ξεκινήσει σε χωριά της Καρδίτσας, με τους αγρότες να αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο για κινητοποιήσεις και μπλόκα μέχρι και στη Θεσσαλονίκη. Ποια είναι τα αιτήματά τους.

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν ξανά οι αγρότες και απευθύνουν κάλεσμα σε όλους τους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα, του εμπορικού κινήματος και τους αυτοαπασχολούμενους για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που θα εξαγγείλουν.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο thesstoday.gr o Κώστας Τζέλας, μέλος της Γραμματείας της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων και πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Παλαμά Καρδίτσας, “μέχρι την Πέμπτη θα έχουμε βγάλει σε όλο τον νομό της Καρδίτσας τρακτέρ και ίσως πραγματοποιηθεί μηχανοκίνητη πορεία”.

Σχετικά με τις κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη ο κ. Τζέλας εκτίμησε πως το πρώτο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου τρακτέρ θα βρίσκονται στους δρόμους της πόλης, καθώς οι αγρότες της Β. Ελλάδας που είδαν τις σοδειές τους να καταστρέφονται από την επέλαση του «Ιανού», ζητούν άμεσα αποζημιώσεις και μέτρα προκειμένου να στηριχθούν από τις πληγές που άφησε πίσω της η κακοκαιρία.

Τα βασικά αιτήματα που διεκδικούν οι αγρότες σύμφωνα με τον κ. Τζέλα είναι μεταξύ άλλων:

  • αποζημιώσεις για τις ζημιές που υπέστησαν οι αγρότες λόγω του «Ιανού» καθώς υπάρχουν πολλοί που δεν έλαβαν τα χρήματα
  • αντιπλημμυρικά έργα
  • οι χαμηλές τιμές των προϊόντων και το κόστος παραγωγής με «αιχμή δόρατος» το πετρέλαιο, διότι δεν υπάρχει αγροτικό
  • οι απώλειες του αγροτικού εισοδήματος λόγω της πανδημίας.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version