Καταδικάστηκε ο Αγγλούπας για τον πυροβολισμό της Φαρμάκη

Καταδικάστηκε ο Αγγλούπας για τον πυροβολισμό της Φαρμάκη

Ποινή φυλάκισης δέκα ετών και έξι μηνών με αναστολή επέβαλε στον Αλέξανδρο Αγγλούπα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για τον πυροβολισμό σε βάρος της Γωγώς Φαρμάκη τον Νοέμβριο του 2011

Ποινή φυλάκισης δέκα ετών και έξι μηνών με αναστολή επέβαλε στον Αλέξανδρο Αγγλούπα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για τον πυροβολισμό σε βάρος της Γωγώς Φαρμάκη τον Νοέμβριο του 2011.

Στον επιχειρηματία, που είχε προφυλακιστεί για την υπόθεση των Ρομά που ξάφριζε σπίτια και βίλες επωνύμων, το δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας.

Ο εισαγγελέας της έδρας ήταν καταπέλτης σε βάρος του κατηγορουμένου ζητώντας ο κατηγορούμενος να κριθεί ένοχος για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση με ενδεχόμενο δόλο και οπλοχρησία. Στην αγόρευσή του, μάλιστα, έκανε λόγο σχέδιο συγκάλυψης και απόκρυψη στοιχείων. “Από την αυτοψία δεν βρέθηκαν τα ενδύματα της παθούσας, έχουμε και εδώ μια εξαφάνιση στοιχείων. Βρέθηκαν μόνο δυο κηλίδες αίματος, είναι αδιανόητο σε ένα τέτοιο πλήγμα να μείνουν μόνο δυο κηλίδες. Κατά την άποψη μου κάποιος επισκέφτηκε το σπίτι και το καθάρισε. Επίσης η Όλγα Φαρμάκη διέγραψε μηνύματα από το κινητό της αδελφής της. Όλα τα ανωτέρω δείχνουν ότι υπήρχε ένα σχέδιο συγκάλυψης της πράξης και όχι ότι ήταν να ατύχημα. Η παθούσα σε διάφορες καταθέσεις της στην αρχή καταθέτει με λεπτομέρεια το πως πραγματικά έγινε. Τριάμιση χρόνια μετά η παθούσα πάει στον ανακριτή και ανακαλεί όσα είχε κει και είπε ότι τα είχε βρει με τον κατηγορούμενο, ότι ήταν υπερβολική στην αρχή και ότι έκανε ό,τι έκανε για να πονέσει τον κατηγορούμενο. Βέβαια δεν μας είπε σήμερα πώς πραγματικά τελικά έγινε το συμβάν αλλά δεν θυμάται και απλά αποδίδει την αρχική της στάση σε κακούς νομικούς συμβούλους”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κατηγορούμενος από την πλευρά του, κατά την απολογία του, ανέφερε πως δεν είχε καμία πρόθεση να πυροβολήσει τη Γωγώ Φαρμάκη και ότι επρόκειτο για ατύχημα: “Είναι ένα πολύ λυπηρό γεγονός για μένα. Ήταν ένας πολύ σοβαρός τραυματισμός τον οποίο προκάλεσα εγώ. Όμως δεν το ήθελα. Σε καμία περίπτωση δεν έβγαλα πιστόλι να σκοτώσω”, τόνισε ενώ και η Γωγώ Φαρμάκη υποστήριξε την εκδοχή του ατυχήματος λέγοντας πως στο παρελθόν ήταν θυμωμένη με τον επιχειρηματία και ότι είχε “κακούς συμβούλους”.

Μεταξύ άλλων η Φαρμάκη είχε καταθέσει για το περιστατικό: “Με το που τον είδα να έρχεται βίαια προς το μέρος μου, φοβήθηκα πολύ και άρχισα να ανεβαίνω τρέχοντας τη σκάλα προς την κρεβατοκάμαρα. Αυτός με ακολούθησε κυνηγώντας με και πίσω του ήταν η Όλγα. Κάθισα στο κεφαλάρι του κρεβατιού μαζεμένη από τον φόβο μου και με σκυμμένο το κεφάλι. Μου ζήτησε ξανά το σκυλί μου, τη Ζιζέλ, και, όταν αρνήθηκα ξανά, με πυροβόλησε. Δεν κατάλαβα τι είχε συμβεί και σηκώνοντας το κεφάλι μου είδα τον Αγγλούπα να κρατάει όπλο και να σημαδεύει και κοιτώντας είδα την κοιλιά μου γεμάτη αίματα”.

Η κατάθεση της, όμως, ερχόταν σε σύγκρουση με εκείνη της αδελφής της Όλγας, αλλά και του κατηγορούμενου, οι οποίοι υποστήριζαν ότι το όπλο εκπυρσοκρότησε όταν ο τελευταίος το έβγαλε από την τσέπη του για να χαϊδέψει το σκυλάκι των δύο κοριτσιών.

Τον Αύγουστο του 2012 σε βάρος του Αλέξανδρου Αγγλούπα από τις εισαγγελικές αρχές ασκήθηκε ποινική δίωξη για “απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση από δράστη σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και οπλοχρησία” και η υπόθεση οδηγήθηκε προς εκδίκαση ενώπιον Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα