Καταδίκη Βαξεβάνη μετά από μήνυση Σαμαρά

Καταδίκη Βαξεβάνη μετά από μήνυση Σαμαρά
O δημοσιογράφος και εκδότης του Documento, Κώστας Βαξεβάνης eurokinissi

Η μήνυση είχε γίνει μετά από ανάρτηση του δημοσιογράφου στο Twitter, που αφορούσε σε μία φωτογραφία τύπου meme, προκαλώντας την αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού και την προσφυγή του στη Δικαιοσύνη.

Ποινή φυλάκισης 5 μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε η ελληνική Δικαιοσύνη στο δημοσιογράφο και εκδότη του Documento, Κώστα Βαξεβάνη, για το αδίκημα της εξύβρισης την οποία φέρεται ότι τέλεσε σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Η ανάρτηση του Κ. Βαξεβάνη στο Twitter τον Φεβρουάριο του 2018, που αφορούσε σε μία φωτογραφία τύπου meme, προκάλεσε τη μήνυση του πρώην πρωθυπουργού. Συγκεκριμένα, κατά τον κ.Βαξεβάνη, η φωτογραφία είχε σταλεί από έναν αναγνώστη μετά την κυκλοφορία του Documento, το οποίο αποκάλυπτε, ότι στο σκάνδαλο της Novartis υπάρχουν τρεις νεκροί και η υπόθεση αρχίζει να θυμίζει «Noor 1».

Η επίμαχη φωτογραφία εμφάνιζε τον Αντ. Σαμαρά να λέει: «Όποιος ανοίγει το στοματάκι του θα έχει την τύχη του Μαυρίκου. Το αισθάνομαι» και βασιζόταν σε παλαιότερο βίντεο προεκλογικής συνέντευξης του πρώην πρωθυπουργού, στην οποία είχε πει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα χάσει, το αισθάνομαι».

Το δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία από συκοφαντική δυσφήμιση σε απλή εξύβριση κρίνοντας πως η φωτογραφία αναφερόταν σε μη πραγματικό γεγονός.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version