Οικογένεια Σαμπάνη: Δεν εμπιστευόμαστε την διερεύνηση της ΕΛΑΣ

Οικογένεια Σαμπάνη: Δεν εμπιστευόμαστε την διερεύνηση της ΕΛΑΣ
Οι γονείς του Νίκου Σαμπάνη με τον δικηγόρο Θανάση Καμπαγιάννη(ΑΡΧΕΙΟΥ) Eurokinissi

Στα γραφεία του Συνηγόρου του Πολίτη βρέθηκαν οι γονείς του Νίκου Σαμπάνη, ο οποίος έπεσε νεκρός από σφαίρες αστυνομικών στο Πέραμα

Οι γονείς του Νίκου Σαμπάνη, που έπεσε νεκρός από σφαίρες αστυνομικών στο Πέραμα, μαζί με τους δικηγόρους τους, Θανάση Καμπαγιάννη και Αλεξάνδρα Καραγιάννη προσήλθαν στον Συνήγορο του Πολίτη στην οδό Χαλκοκονδύλη στις 12:00 σήμερα, όπου κατέθεσαν αναφορά-καταγγελία στον Εθνικό Μηχανισμό Διερεύνησης Περιστατικών Αυθαιρεσίας.

“Δεν εμπιστευόμαστε την πειθαρχική διερεύνηση της ΕΛΑΣ”

 Όπως λέει η οικογένεια, παρά το γεγονός πως υπάρχει εδώ και 12 ημέρες ανακριτική παραγγελία να τους σταλούν οι φωτογραφίες της σωρού του νεκρού Νίκου Σαμπάνη που ληφθήκαν στην ιατροδικαστική υπηρεσία Πειραιά, αυτό μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει.

Εξήγησαν πως όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα τους κάνουν να μην εμπιστεύονται της διαδικασίες της πειθαρχικής διερεύνησης της Αστυνομίας.

Ο δικηγορος Θανάσης Καμπαγιάννης, αμέσως μετά την κατάθεση των εγγράφων και έχοντας δίπλα του τους γονείς του Νίκου Σαμπάνη, δήλωσε:

«Η οικογένεια του Νίκου Σαμπάνη, ήρθε σήμερα με τους δικηγόρους της στον Συνήγορο του Πολίτη, για να καταθέσει καταγγελία, με την ιδιότητα του Συνηγόρου του Πολίτη, ως Εθνικού Μηχανισμού Διερεύνησης Περιστατικών Αυθαιρεσίας. Έχουμε πει από την πρώτη στιγμή ότι ζητάμε δικαιοσύνη για τον Νίκο που δολοφονήθηκε στο Πέραμα από σφαίρες Αστυνομικών. Δεν εμπιστευόμαστε και το λέμε ξεκάθαρα, την πειθαρχική διερεύνηση της Ελληνικής Αστυνομίας και για αυτόν τον λόγο ήρθαμε εδώ προκειμένου πλέον η πειθαρχική διερεύνηση να τελεί υπό την εποπτεία του Συνηγόρου του Πολίτη και του μηχανισμού. Πλέον μετά τη σημερινή μας κίνηση ο Συνήγορος θα μπορεί να εποπτεύει τη διαδικασία, να λαμβάνει έγγραφα, να κάνει δικές του ενέργειες, στις οποίες και εμείς από τη δίκη μας πλευρά θα μπορούμε να παρεμβαίνουμε. Ζητάμε δικαιοσύνη τη στιγμή που η Αστυνομία λειτουργει με τρόπο που απαλλάσσει τους Αστυνομικούς και που υιοθετεί του αστυνομικούς ισχυρισμούς.Παρότι υπάρχουν ανακριτικές παραγγελίες προκειμένου να πάρουμε αυτή τη στιγμή ακόμα και το στοιχειώδες, τις φωτογραφίες της σωρού του Νίκου που ληφθήκαν στην ιατροδικαστική υπηρεσία Πειραιά, η ΔΕΕ εδώ και 12 μέρες δεν τις προωθεί στην ανακρίτρια. Έχουμε να κάνουμε απλώς με ένα μειλ που πρέπει να σταλεί και ακόμα δεν μας τις δίνουν. Για αυτό το λόγο λέμε ότι δεν εμπιστευόμαστε τις διαδικασίες της Ελληνικής Αστυνομία και ήρθαμε στον Συνήγορο του Πολίτη να ζητήσουμε δικαιοσύνη. Θα παμε παντού και θα παμε τη συγκεκριμένη υπόθεση μέχρι το τέλος.Μέχρι να πάρουμε δικαιοσύνη για τον Νίκο».

Πάρε μέρος στην έρευνα αναγνωστών του NEWS 24/7. Αφιέρωσε 3 λεπτά για να απαντήσεις γρήγορα και ανώνυμα! Ξεκίνα εδώ: Έρευνα News 24/7

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version