Καταγγελίες ΠΑΜΕ για μπράβους στο συνέδριο της ΟΙΥΕ - Μεγάλη ένταση

Διαμαρτυρία του ΠΑΜΕ στο χώρο που γίνεται στο Συνέδριο Ιδιοτικών Υπαλλήλων, Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019. (EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Μέλη του ΠΑΜΕ κατήγγειλαν ότι στο συνέδριο της ομοσπονδίας ιδιωτικών υπαλλήλων έδωσαν το παρών εργοδότες και... μπράβοι.

Ένταση ανάμεσα σε μέλη του ΠΑΜΕ και σε μέλη της ΟΙΥΕ επικράτησε το Σάββατο πριν την έναρξη των εργασιών του 38ου συνεδρίου της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος που πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο Novotel.

Από το πρωί, Σωματεία Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων, με κεντρικό σύνθημα ««Έξω η εργοδοσία από τα Συνδικάτα. Συνδικάτα εργατών, όχι των εργοδοτών», είχαν συγκεντρωθεί έξω από το ξενοδοχείο διαμαρτυρόμενοι για τον τρόπο διεξαγωγής του συνεδρίου και υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν «ένοπλοι μπράβοι μέσα στο χώρο του Συνεδρίου».

Λίγο αργότερα σύνεδροι της ΔΑΣ φορώντας μάσκες μαϊμούδων και κρατώντας ταμπέλες που έγραφαν «διευθυντής σούπερ μάρκετ» και «διευθύνων σύμβουλος ΑΕ», εισέβαλαν στο ξενοδοχείο σε μία προσπάθεια να σατιρίσουν τις διαδικασίες που θα πραγματοποιούνταν.

Έπειτα από την ένταση που επικράτησε, η ΔΑΣ σε ανακοίνωσή της κατήγγειλε ότι «υπάρχουν μπράβοι - κουμπουροφόροι, με γκλομπς και όπλα» στο χώρο του ξενοδοχείου. Πάντως σε ανακοίνωση που είχε εκδώσει η ΟΙΥΕ πριν λίγες μέρες, κατηγορούσε το ΠΑΜΕ ότι «Εν' όψει του συνεδρίου το ΠΑΜΕ ετοιμάζει ομάδες αποφασισμένων τραμπούκων που όντας σε διατεταγμένη υπηρεσία, έχουν σκοπό να εισέλθουν βίαια στο χώρο του Συνεδρίου, να στοχοποιήσουν, να τρομοκρατήσουν και να επιτεθούν σε δημοκρατικά εκλεγμένους συνέδρους της Ομοσπονδίας με στόχο: είτε να μη ψηφίσουν σύνεδροι (πλην βεβαίως των δικών τους), είτε να διαλύσουν ακόμα και το ίδιο το συνέδριο».

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το πρόγραμμα, το συνέδριο πρόκειται να ολοκληρωθεί την Κυριακή με τη διεξαγωγή εκλογών για την ανάδειξη αντιπροσώπων στην Ομοσπονδία.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ