Κατάκολο: Οδηγός ταξί έσωσε από πνιγμό τουρίστρια ΑμεΑ

Οδηγός ταξί έσωσε από πνιγμό τουρίστρια ΑμεΑ στο Κατάκολο

Το αμαξίδιο της Κινέζας τουρίστριας προσέκρουσε σε σκαλοπατάκια, δίπλωσε και την πέταξε στη θάλασσα, με τον οδηγό ταξί να βουτάει και να την σώζει.

Πόσο εύκολο είναι για τον καθένα από εμάς, όταν χρειαστεί, να βοηθήσει έναν συνάνθρωπο που η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο; Στο συγκεκριμένο ερώτημα μπορούν να δοθούν παρά πολλές απαντήσεις… ένας επαγγελματίας αυτοκινητιστής πάντως, οδηγός ταξί, το μεσημέρι της Δευτέρας δεν το σκέφτηκε παραπάνω από μερικά δευτερόλεπτα. Βούτηξε στη θάλασσα, στο λιμάνι του Κατάκολου, διασώζοντας γυναίκα-επιβάτη κρουαζιερόπλοιου που λίγες στιγμές πριν είχε πέσει από το αμαξίδιο της μέσα στο νερό και καλούσε σε βοήθεια…

Το περιστατικό συνέβη λίγα λεπτά μετά τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας, στην χερσαία ζώνη του λιμανιού όπου βρισκόντουσαν ασιατικής καταγωγής επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου «MSC Poesia» οι οποίοι κατευθύνονταν προς την αγορά του λιμανιού. Το γκρουπ των τουριστών, ανάμεσα τους και μια γυναίκα ΑμεΑ που επέβαινε σε αμαξίδιο, σταμάτησε για να βγάλει φωτογραφίες με φόντο το κρουαζιερόπλοιο.

Το συγκεκριμένο γεγονός απορρόφησε υπέρ του δέοντος το γκρουπ αφού είχε ως αποτέλεσμα η γυναίκα με το αμαξίδιο να διαφύγει της προσοχής της ομήγυρης και να ακολουθήσει πορεία προς τη θάλασσα. Κάτι που τελικά συνέβη κι ενώ πριν το αμαξίδιο προσέκρουσε σε σκαλοπατάκια που υπήρχαν στο σημείο με αποτέλεσμα να «διπλώσει» και να «αδειάσει» την τουρίστρια στο νερό. Για μερικά δευτερόλεπτα επικράτησε πανικός ενώ στο σημείο ακούγονταν οι φωνές της Κινέζας τουρίστριας που καλούσε σε βοήθεια ενώ ήταν μέσα στη θάλασσα. Όλοι όσοι είχαν αντιληφθεί τι είχε συμβεί είχαν παγώσει.

Πέρασαν μόλις μερικά δευτερόλεπτα όταν ο Νίκος Θεοδωρακόπουλος, οδηγός ταξί, και γραμματέας του Συλλόγου Οδηγών Ταξί «Ερμής» Πύργου είχε ήδη βουτήξει μέσα στη θάλασσα για να περισυλλέξει την άτυχη Κινέζα. Δίχως να το σκεφτεί περισσότερο, αφήνοντας με αστραπιαίες κινήσεις το κινητό του, το πορτοφόλι του και τα κλειδιά του ταξί του, βρέθηκε στη θάλασσα, και άρπαξε αμέσως την γυναίκα ΑμεΑ, προφταίνοντας τα χειρότερα. Με μια-δυο απλωτές ακούμπησε στο κρηπίδωμα και με την βοήθεια συναδέλφων του και όχι μόνο ανέβηκαν και πάλι στην χερσαία ζώνη του λιμανιού.

Γύρω τους μαζεύτηκε πολύς κόσμος με την γυναίκα –που προσπαθούσε ακόμα να ξεπεράσει το σοκ του συμβάντος- να ευχαριστεί τον οδηγό ταξί για την πράξη του που της έσωσε τη ζωή. «Ήταν πολύ  ζεστή η θερμοκρασία του νερού» ήταν η ατάκα της τουρίστριας που θέλησε να αποφορτίσει το κλίμα.

Σημειώνεται πως άνδρες-προσωπικό του κρουαζιερόπλοιου βρέθηκαν στο σημείο ευχαριστώντας με την σειρά τους τον Νίκο Θεοδωρακόπουλο, στον οποίο έδωσαν και ρούχα για ν' αλλάξει. Λίγο αργότερα κατέφθασε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, όμως δεν χρειάστηκε μεταφορά της Κινέζας τουρίστριας στο νοσοκομείο του Πύργου μιας και δεν είχε υποστεί κάποιο τραυματισμό. Η ίδια μετέβη στο κρουαζιερόπλοιο και συνέχισε το ταξίδι της λίγες ώρες αργότερα.

Ένα ταξίδι που δεν θα είχε συνέχεια για την ίδια αν η αυτοθυσία ενός συμπολίτης μας, οδηγού ταξί, δεν είχε αλλάξει την δυσχερή κατάσταση στην οποία είχε βρεθεί λίγο νωρίτερα.

Πηγή: 

Patrisnews.com

SHARE: