Κατάληψη στο ΕΜΠ-Σε συναγερμό η ΕΛΑΣ μετά την ανακοίνωση για πολεμοφόδια

Κατάληψη στο ΕΜΠ-Σε συναγερμό η ΕΛΑΣ μετά την ανακοίνωση για πολεμοφόδια
Κατάληψη του Πολυτεχνείου από ομάδα αντιεξουσιαστών την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017. Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου τόνισαν ότι σκοπός τους είναι να αναδείξουν τα μηνύματα της εξέγερσης. (EUROKINISSI) Eurokinissi

Το ίδρυμα τελεί υπό κατάληψη από ομάδες νεαρών, οι οποίοι σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου ζήτησαν τρόφιμα, τσιγάρα και πολεμοφόδια στο ιστορικό κτίριο του Πολυτεχνείου

Περίπου τριάντα αντιεξουσιαστές προχώρησαν τα ξημερώματα της Τετάρτης σε κατάληψη στο Πολυτεχνείο, ενώ συγκεντρώνονται έξω από αυτό φοιτητές και μέλη αριστερών οργανώσεων εν όψει εορτασμών. Κλειστή παραμένει η οδός Πατησίων ενώ κανονικά διεξάγεται η κίνηση στις κάθετες αυτής.

Η κατάληψη ανακοινώθηκε στον ιστότοπο Athens Indymedia.

Οι αντιεξουσιαστές προτρέπουν σε “εξέγερση εδώ και τώρα” και ζητούν, μεταξύ άλλων, την απελευθέρωση των μεταναστών που συνελήφθησαν μετά την εξέγερση της Μόριας και την ικανοποίηση των αιτημάτων “των φυλακισμένων που βρίσκονται σε κινητοποίηση”. Η ΕΛΑΣ βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού μετά και την ανακοίνωση των αντιεξουσιαστών.

Αντιεξουσιαστές στο Πολυτεχνείο Eurokinissi

“Η μνήμη κοιτάζει την τρομοκρατία και την υποκρισία της εξουσίας με οργή. Τα κόκαλα δεν αντέχουν να θαφτούν κάτω από τα λουλούδια που θα σαπίσουν το ίδιο βράδυ. Προσμένουν να αγκαλιαστούν και να ζωντανέψουν από τις νέες σάρκες της εξέγερσης”, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Οι αντιεξουσιαστές κάνουν λόγο για “ψηφιακή φυλακή – βραχιολάκι” και διαμαρτύρονται για τον “τον ηλεκτρονικό έλεγχο” που όπως υποστηρίζουν είναι “παντού”.

Φωτογραφίες του News 24/7:

 

 

Έξω από το Πολυτεχνείο βρέθηκαν εκατοντάδες μέλη της ΚΝΕ ενώ λίγο μετά τις 12.30 το μεσημέρι εκτοξεύθηκαν πέτρες από τους αντιεξουσιαστές προς τους φοιτητές που βρίσκονται έξω από το Ίδρυμα.

Μανταίος: Θλιβερό – Εμποδίζουν τους εορτασμούς μνήμης

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Συνδέσμου εξορισθέντων φυλακισθέντων αντιστασιακών 1967-1974 Κώστας Μανταίος έκανε λόγο για θλιβερό φαινόμενο και λυπηρή κατάσταση, καθώς “ύστερα από χρόνια επιχειρούν να εμποδίσουν την τριήμερη πολίτικη εκδήλωση για το Πολυτεχνείο”.

Όπως ανέφερε χρειάζεται μια πολιτική λύση και προσεγμένη προσέγγιση χωρίς καταστολή και βια.

Ο κ. Μανταίος έχοντας μιλήσει με τους καταληψίες δήλωσε πως δεν εξέφρασαν πολιτικές θέσεις ή αιτήματα, ενώ διαφωνούν με την είσοδο των κομμάτων στο Πολυτεχνείο, επιτρέποντας στον Σύνδεσμο να πραγματοποιήσει την προγραμματισμένη έκθεση του στο χώρο.

Όπως είπε λύση για το τέλος της κατάληψης είναι η μαζικότητα του κόσμου από έξω, καθώς, δεν πρόκειται να φύγουν με 100-200 άτομα.

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι φοιτητικοί σύλλογοι:

“Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σε συνέχεια της επίθεσης που διεξάγει ενάντια στη νεολαία και τον αγωνιζόμενο λαό, προσπαθεί τώρα με τις δυνάμεις καταστολής να εμποδίσει και να διαλύσει τον τριήμερο εορτασμό του Πολυτεχνείου. Αντικειμενικά η κατάληψη που διεξάγεται αυτή τη στιγμή στο χώρο του πολυτεχνείου ενισχύει το σχέδιο αυτό και τους καλούμε να αποχωρήσουν άμεσα και να αφήσουν τους ΦΣ να μεταφέρουν τις καταλήψεις τους στο χώρο του Πολυτεχνείου και να υλοποιήσουν τις αποφάσεις των Γενικών τους Συνελεύσεων.  Ως Φοιτητικοί Σύλλογοι καταγγέλλουμε την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και απαιτούμε να αποχωρήσουν ΑΜΕΣΑ οι διμοιρίες από το χώρο του Πολυτεχνείου! Η διεξαγωγή του τριημέρου εορτασμού του Πολυτεχνείου ήταν και θα είναι στα χέρια του μαζικού λαϊκού κινήματος, της νεολαίας και του αγωνιζόμενου λαού”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα