Καταθέτουν τα μέλη του πληρώματος του Norman Atlantic

Καταθέτουν τα μέλη του πληρώματος του Norman Atlantic

Καταθέτουν στις αρχές του Μπάρι όλα τα μέλη του πληρώματος του Norman Atlantic που μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Μπρίντιζι με το ιταλικό πολεμικό πλοίο San Giorgio

Ξεκίνησε η διαδικασία διερεύνησης των αιτίων της τραγωδίας του «Norman Atlantic». Όλα τα μέλη του πληρώματος του πλοίου (συνολικά 22 άτομα), που μεταφέρθηκαν -μαζί με τους Έλληνες διασωθέντες επιβάτες- στο λιμάνι του Μπρίντιζι με το ιταλικό πολεμικό πλοίο «San Giorgio» καταθέτουν ήδη στις Αρχές του Μπάρι.

Σε λιμάνι της Ιταλίας, πιθανότατα στο Μπρίντιζι, αναμένεται να οδηγηθεί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Norman Atlantic».

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ μέλος πληρώματος ρυμουλκού που βρίσκεται στην περιοχή, το «Norman Atlantic» έχει δεθεί από ιταλικό ρυμουλκό, ενώ πάνω στο πλοίο επιβιβάστηκε και εξειδικευμένο προσωπικό, και σε λίγη ώρα θα ξεκινήσει η επιχείρηση ρυμούλκησης.

Στην περιοχή βρίσκονται πέντε ρυμουλκά.

Ωστόσο, οι ιταλικές Αρχές δεν έχουν ανακοινώσει επισήμως πού θα οδηγηθεί το πλοίο.

Τα Τίρανα επέτρεψαν τη ρυμούλκηση προς ιταλικό λιμάνι

Η Αλβανία έδωσε σήμερα την άδεια στο οχηματαγωγό Norman Atlantic, που επλήγη από πυρκαγιά, να εγκαταλείψει τα αλβανικά χωρικά ύδατα για να ρυμουλκηθεί προς ένα ιταλικό λιμάνι, έγινε γνωστό από επίσημη αλβανική πηγή.

“Μετά το αίτημα των αρχών του Μπάρι (νοτιοανατολική Ιταλία), η αλβανική δικαιοσύνη αποφάσισε να επιτρέψει τη ρυμούλκηση του οχηματαγωγού προς την Ιταλία”, δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της αλβανικής εισαγγελίας Αλμπί Σεράνι.

Οι επιχειρήσεις αυτές θα αρχίσουν μόλις το επιτρέψουν οι μετεωρολογικές συνθήκες, πρόσθεσε.

“Για να ρυμουλκηθεί προς την Ιταλία το οχηματαγωγό που φέρει ιταλική σημαία και βρίσκεται μέσα στα αλβανικά χωρικά ύδατα, ήταν απαραίτητη η άδεια των αλβανικών δικαστικών αρχών”, εξήγησε ο Σεράνι.

Η πυρκαγιά στο Norman Atlantic που εκδηλώθηκε στα ανοικτά της Αλβανίας στοίχισε τη ζωή σε 13 ανθρώπους, σύμφωνα με τα ως τώρα επίσημα στοιχεία. Ωστόσο οι νεκροί αναμένεται ότι θα είναι περισσότεροι, καθώς έχει πλέον “διαπιστωθεί” η παρουσία λαθρεπιβατών πάνω στο πλοίο ενώ ο κατάλογος των επιβατών δεν θεωρείται αξιόπιστος.

Εκτός από τους 11 επιβάτες, δύο αλβανοί ναυτικοί που είχαν σπεύσει να βοηθήσουν τους διασώστες, σκοτώθηκαν όταν έσπασε ένα καλώδιο ρυμούλκησης του οχηματαγωγού κατά τις επιχειρήσεις διάσωσης.

Ωστόσο το ναυάγιο του οχηματαγωγού ενδέχεται να αποκαλύψει και άλλα θύματα, προειδοποίησε χθες, Τρίτη, ο εισαγγελέας του Μπάρι Τζουζέπε Βόλπε, αρμόδιος για την έρευνα που άρχισε για τις συνθήκες του δράματος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα