Κατέληξε ο πρόσφυγας που παρασύρθηκε από βαν της ΕΛΑΣ στην Ειδομένη

Κατέληξε ο πρόσφυγας που παρασύρθηκε από βαν της ΕΛΑΣ στην Ειδομένη
Greek policemen stand guard near police van that was damaged during demonstration caused by a traffic incident where one migrant person was seriously injured, at the northern Greek border point of Idomeni, Greece, Monday, April 18, 2016. More than 11,000 people have been stuck her for more than a month amid hopes that the border would reopen.(AP Photo/Amel Emric) Eurokinissi

Ο 40χρονος Σύρος πρόσφυγας είχε τραυματιστεί σοβαρά όταν χτυπήθηκε από βαν της αστυνομίας στην Ειδομένη

Την τελευταία του πνοή άφησε στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης ο 40χρονος Σύρος πρόσφυγας, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά τη Δευτέρα στην Ειδομένη.

Ο 40χρονος μεταφέρθηκε διασωληνωμένος στο νοσοκομείο, αφού χτυπήθηκε από βαν της αστυνομίας.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωσή της αστυνομίας, ο 40χρονος υπήκοος Συρίας, “ενώ εκτελούσε εργασίες εξωτερικά της σκηνής του, έχασε την ισορροπία του και κατά την πτώση του στο έδαφος έπεσε στην πλαϊνή πλευρά διερχόμενου αστυνομικού οχήματος, το οποίο οδηγούσε 46χρονος αστυνομικός”.

Μετά τον τραυματισμό του 40χρονου είχαν ξεσπάσει βίαια επεισόδια με τους πρόσφυγες να επιτίθενται στις δυνάμεις της αστυνομίας. Η είδηση του θανάτου του πρόσφυγα, σκόρπισε θλίψη στον καταυλισμό της Ειδομένης.

Πυρκαγιά στα Διαβατά, νεκρός ο αγνοούμενος Αφγανός στον Πηνειό

Εν τω μεταξύ, όπως μετάδωσε η ΕΡΤ, στο κέντρο φιλοξενίας στα Διαβατά, από άγνωστη αιτία ξέσπασε φωτιά. 26 σκηνές κάηκαν και 4 άτομα διακομίστηκαν στο νοσοκομείο. Δραματική είναι και η κατάσταση στο Ελληνικό.

Οι συνθήκες διαβίωσης, αλλά και ο θάνατος από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ενός 17χρονου κοριτσιού από το Αφγανιστάν, έχει κινητοποιήσει τους δημάρχους της περιοχής που ζητούν την επέμβαση εισαγγελέα. Η Μαχάζ, αντιμετώπιζε καρδιολογικά προβλήματα εδώ και ένα χρόνο. Το σκληρό ταξίδι από το Αφγανιστάν μέχρι την Ελλάδα επιβάρυνε ακόμη περισσότερο την κατάστασή της. Στο Ελληνικό ζούσε με τους γονείς του και τα τρία αδέλφια της εδώ και δύο μήνες.

Οι συνθήκες υγιεινής στο παλιό αεροδρόμιο δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες περίπου 4.000 ανθρώπων. Με επιστολή τους προς την κυβέρνηση, πέντε δήμαρχοι των Νοτίων Προαστίων κάνουν λόγο για απαράδεκτες συνθήκες υγιεινής και τρομακτικά μεγάλο αριθμό ανθρώπων και δεν θα επιτρέψουν να γίνει αποθήκη ψυχών.

Στο λιμάνι του Πειραιά, εντός των ημερών θα δοθεί στο επιβατικό κοινό ο σταθμός στην πύλη Ε2, αφού προηγουμένως καθαριστεί και απολυμανθεί από ειδικά συνεργεία του ΟΛΠ. Οι πρόσφυγες που βρίσκονταν εκεί έχουν μετακινηθεί στο κέντρο φιλοξενία Σκαραμαγκά και άμεσα θα ξεκινήσει και η μετακίνηση όσων παραμένουν στην Πέτρινη αποθήκη και στην Ε-1, συνολικά 3.300 άτομα.

Τέλος, νεκρός εντοπίστηκε από άνδρες της ΕΜΑΚ αφγανός μετανάστης στον Πηνειό που αγνοείτο από χθες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα