Κατεπείγουσα έρευνα ζητά η Τσατάνη μετά τις δηλώσεις Παπαγγελόπουλου

Κατεπείγουσα έρευνα ζητά η Τσατάνη μετά τις δηλώσεις Παπαγγελόπουλου
ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ-Προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για θέματα της Δικαιοσύνης. Την πρωτοβουλία για τη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών είχε αναλάβει με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ .(Eurokinissi- ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ) Eurokinissi

Η εισαγγελέας Εφετών, Γ. Τσατάνη, κατέθεσε αναφορά στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου μετά και τα όσα ακούστηκαν χθες από το βήμα της Βουλής

Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής πειθαρχικής εξέτασης σε βάρος όλων των προσώπων τα ονόματα των οποίων ακούστηκαν στη χθεσινή Ολομέλεια της Βουλής με θέμα τη Διαφθορά, ζητά μέσω του πληρεξουσίου δικηγόρου της, η εισαγγελέας Εφετών, Γεωργία Τσατάνη.

Η εισαγγελική λειτουργός κατέθεσε μέσω του δικηγόρου της, Θέμη Σοφού, έγγραφη αναφορά ενώπιον της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη, με την οποία εκτός από την κατεπείγουσα έρευνα, ζητά την εξαίρεση της Προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου, από την υπάρχουσα πειθαρχική έρευνα, κάνοντας λόγο για “ζητήματα μεροληπτικής στάσης”.

Στη νέα πειθαρχική έρευνα που αιτείται η Γ. Τσατάνη με αφορμή και την χθεσινή συζήτηση στη Βουλή για τις εξελίξεις στο χώρο της δικαιοσύνης, ζητά να εξετασθεί το σύννομο των ενεργειών όλων των εμπλεκομένων προσώπων, δηλαδή της Προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου Χριστοφίλου, του Εισαγγελέα Εφετών Ιωάννη Αγγελή, της Αντιεισαγγελέως Εφετών Διαφθοράς Ελένης Ράϊκου, καθώς και όλων των εμπλεκομένων εισαγγελικών λειτουργών.

Παράλληλα, η εισαγγελική λειτουργός, κάνει λόγο για αοριστία της κλήσης η οποία της επιδόθηκε και στην οποία καλείται να απαντήσει στα πλαίσια της έρευνας, αναφέροντας: «Παρά το γεγονός, ότι η κ. Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, παρέδωσε στην κ. Γεωργία Τσατάνη, Εισαγγελέα Εφετών, συνοδευτικώς προς την ανωτέρω επιστολή – κλήση της, έγγραφα και ένορκες καταθέσεις, πλην όμως δεν εξειδικεύει στην εν λόγω κλήση τι είναι αυτό που αποδίδεται στην κ. Γεωργία Τσατάνη, ώστε να ήταν ούτως εις θέσιν να απαντήσει, σε μια σαφώς ορισμένη αιτίαση, που «αποδίδεται» στο πρόσωπό της».

Στην 23 σελίδων αναφορά γίνεται λόγος και για το σύνολο της ομιλίας του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης και αρμόδιου για θέματα Διαφθοράς, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στη Βουλή, καταλήγοντας στο ότι «γεννάται εύλογη υπόνοια παραβίασης της μυστικότητας της διαδικασίας» εξαιτίας όσων ανέφερε σχετικά με την υπόθεση ο αναπληρωτής υπουργός.

Σε ανακοίνωσή του, ο δικηγόρος Θέμης Σοφός, αναφέρει σχετικά: “Κακώς δίνεται πολιτικό χρώμα στην συγκεκριμένη διαμάχη. Η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη αρχή. Οι υψηλοί τόνοι και η πόλωση που επιχειρείται από τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου τις τελευταίες ημέρες και αναφέρομαι σε όλες τις πλευρές μάλλον αποπροσανατολίζει αντί να βοηθήσει τον λαό. Καλό θα ήταν οι υπουργοί να εγκύψουν στα προβλήματα του δοκιμασμένου ελληνικού λαού και παράλληλα η Δικαιοσύνη να κάνει απρόσκοπτα την δουλειά της. Το ίδιο ισχύει και για τους λειτουργούς της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η κ. Τσατάνη μένει σε ένα δυάρι στην Ιπποκράτους κι εκεί παραμένει 35 χρόνια μετά. Εναντίον της δεν έχει υπάρξει ούτε μια μομφή και πρέπει να κριθεί, όχι όμως χάριν εντυπώσεων ως βορρά στην αρένα του Κολοσσαίου.

Καθένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του και λογοδοτεί για αυτές. Η κ. Τσατάνη αντίστοιχα από την πρώτη στιγμή που αμφισβητήθηκε έθεσε εαυτόν στην διάθεση των αρμοδίων οργάνων και το ίδιο πράττει και τώρα”.

Η απάντηση Πάνου Καμμένου

«Με μία πρωτοφανή για την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ανακοίνωση Τύπου, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Κουτζαμάνη απάντησε στη χθεσινή αναφορά μου στη Βουλή των Ελλήνων για το θέμα της Eurojust και για τις τρεις δικογραφίες των υποβρυχίων, της Siemens και του Βγενόπουλου που δεν έχουν ενταχθεί στο σύνολό τους στο σύστημα Eurojust από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Παρέλειψε βέβαια να πει το σημαντικότερο, ότι αρμόδιος Εισαγγελέας και χειριστής του θέματος εν γνώσει της κ. Κουτζαμάνη είναι ο Εισαγγελέας Νίκος Ορνεράκης, κουμπάρος του Αντώνη Σαμαρά και υποψήφιος βουλευτής της Πολιτικής Άνοιξης το 1993 στη Λευκάδα με 135 ψήφους.

Αντιλαμβάνεται πλέον ο ελληνικός λαός ότι είτε υπάρχει θέμα για την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου είτε για τον Εισαγγελέα Ορνεράκη, ο οποίος μέχρι σήμερα εξέθεσε τη χώρα γιατί δεν ενέταξε, ίσως με εντολή της Εισαγγελέως ίσως όχι, την υπόθεση Βγενόπουλου στο Eurojust και διαμαρτυρήθηκαν οι Κυπριακές αρχές, αλλά και τις ροές χρήματος από τα υποβρύχια και από την υπόθεση της Siemens που προέκυψαν μετά το 2008 και το 2010».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα