Καθάρισαν οι ζαρντινιέρες του Μεγάλου Περιπάτου που είχαν γεμίσει με συνθήματα

Καθάρισαν οι ζαρντινιέρες του Μεγάλου Περιπάτου που είχαν γεμίσει με συνθήματα

Με γκράφιτι και στίχους είχαν γεμίσει οι ζαρντινιέρες του Μεγάλου Περιπάτου. "Όσοι προσπαθούν να καταστρέψουν και να γκρεμίσουν, ματαιοπονούν", ανέφερε ο Κώστας Μπακογιάννης.

Και πάλι στο… αρχικό τους χρώμα οι “αντιγκράφιτι” ζαρντινιέρες του Μεγάλου Περιπάτου σε Πανεπιστημίου αλλά και Σύνταγμα, οι οποίες είχαν γεμίσει με συνθήματα το απόγευμα της Τρίτης (07/07) στη διάρκεια πορείας κατά του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις.

Οι ζαρντινιέρες, στις οποίες έχουν τοποθετηθεί οι ουασινγκτόνιες στο κέντρο της Αθήνας, έφεραν αντιεξουσιαστικά συνθήματα, ενώ σε μία εξ αυτών γράφτηκε και ένα δίστιχο της Άλκηστης Πρωτοψάλτη.

Το ίδιο βράδυ, ωστόσο, συνεργεία καθαρισμού του Δήμου Αθηναίων έσπευσαν στο σημείο και τα έσβησαν, καθαρίζοντας τις ζαρντινιέρες που αποδεικνύεται τελικά πως όντως είναι “αντιγκράφιτι”, αφού επανήλθαν στο αρχικό τους χρώμα.

Οι ζαρντινιέρες καθαρισμένες

Με την ολοκλήρωση των διαδικασιών, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης έγραψε στο προσωπικό του προφίλ στο Instagram:

Μετά την βεβήλωση του μνημείου των νεκρών της Μαρφίν, επόμενη «επαναστατική» πράξη ο βανδαλισμός του αστικού εξοπλισμού του Μεγάλου Περιπάτου. Όσοι προσπαθούν να καταστρέψουν και να γκρεμίσουν, ματαιοπονούν. Εμείς θα συνεχίσουμε να χτίζουμε και να ονειρευόμαστε μια καλύτερη Αθήνα. Υ.Γ. Οι ζαρντινιέρες καθάρισαν”.

Από το σημείο μάλιστα, ο ρεπόρτερ που μετέφερε τις εξελίξεις, ανέφερε ότι ακούμπησε κατά λάθος σε μία ζαρντινιέρες, διαπιστώνοντας ότι το χρώμα ήταν ακόμα νωπό, κάτι που σημαίνει ότι είναι πιθανό να τις έβαψαν ξανά στη διάρκεια της νύχτας και τα συνεργεία καθαρισμού να τις πέρασαν δεύτερο χέρι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version