Κινητοποιήσεις από το Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού έξω από το Ledra Athens

Κινητοποιήσεις από το Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού έξω από το Ledra Athens
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζομένων του ξενοδοχείου "Athens Ledra" έξω από το υπουργείο Εργασίας την Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016. Οι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο συνεχίζουν τον αγώνα τους εδώ και 45 ημέρες, με σκοπό την πλήρη εξασφάλιση των δεδουλευμένων τους, τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, καθώς και άλλων κεκτημένων εργασιακών δικαιωμάτων. Παράλληλα, ζητούν να ληφθούν άμεσα μέτρα προστασίας, τόσο για τους ίδιους όσο και για τις οικογένειες τους. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ) Eurokinissi

Συμβολικό οδόφραγμα στη λεωφόρο Συγγρού από το Συνδικάτο, που ζητά υποχρεωτική εφαρμογή των συμβάσεων εργασίας και καταβολή των δεδουλευμένων των 230 εργαζομένων του Athens Ledra

Συμβολικό οδόφραγμα έχει στηθεί στη λεωφόρο Συγγρού, έξω από το ξενοδοχείο Athens Ledra, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που οργανώνονται από το συνδικάτο επισιτισμού τουρισμού, με κεντρικό αίτημα να επανέλθουν όλες οι κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας και να γίνει υποχρεωτική η εφαρμογή τους.

Επίσης, ζητούν να καταβληθούν τώρα τα δεδουλευμένα των 230 εργαζομένων του Athens Ledra, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι επί 11 μήνες, ενώ για 9 μήνες βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας.

Θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Εργασίας, όπου είναι προγραμματισμένη συνάντηση με την υπουργό Εφη Αχτσιόγλου για να συζητήσουν τα προβλήματά τους.

Έπειτα από τρεις ανεπιτυχείς πλειστηριασμούς για την εξαγορά του ξενοδοχείου διαιωνίζεται το πρόβλημα των εργαζομένων, οι οποίοι παραμένουν μετέωροι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα