Κινητοποίηση φοιτητών του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών έξω από τη Βουλή

Κινητοποίηση φοιτητών του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών έξω από τη Βουλή

Οι διαδηλωτές έχουν συγκεντρωθεί στην πλαϊνή είσοδο της Βουλής, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα. Το News 24/7 βρίσκεται εκεί

Μπροστά στην είσοδο της Βουλής βρίσκονται φοιτητές του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών που διαμαρτύρονται για το νέο νομοσχέδιο για την ανώτατη εκπαίδευση.

"Θέλουμε κάθε παιδί λαϊκής οικογένειας να έχει πρόσβαση στα πανεπιστήμια και να μην μπουν δίδακτρα στα προπτυχιακά και τα μεταπτυχιακά" δήλωσε μια από τις φοιτήτριες. Οι διαδηλωτές έχουν συγκεντρωθεί στην πλαϊνή είσοδο της Βουλής, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα.

Κινητοποίηση φοιτητών του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών έξω από τη Βουλή

Σύμφωνα με το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, ο νόμος που συζητιέται σήμερα στη Βουλή "βάζει δίδακτρα στα μεταπτυχιακά, ενισχύει την επιχειρηματική λειτουργία σε ΑΕΙ και ΤΕΙ και δημιουργεί ακόμα περισσότερα πτυχία πολλών ταχυτήτων-διαβατήρια για την κακοπληρωμένη δουλειά χωρίς δικαιώματα". Τέλος, όπως τονίζεται " Τα μεα βαφτίσια των ΤΕΙ δεν απαντούν στις αγωνίες και τα μεγάλα προβλήματα των φοιτητών".

Οι σπουδαστές που διαμαρτύρονται, ζητούν αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, κατάργηση των διδάκτρων, κάλυψη των αναγκών σε διδακτικό προσωπικό, δωρεάν σίτιση, στέγαση και βιβλία για τους φοιτητές.

SHARE: