Κιβωτός του Κόσμου: Σύλληψη υπαλλήλου στην Καλαμάτα - Είχε όπλο μέσα στη δομή

Η δομή της Κιβωτού του Κόσμου στην Καλαμάτα
Η δομή της Κιβωτού του Κόσμου στην Καλαμάτα ELEFTHERIAONLINE.GR

Κατά τη σημερινή έφοδο της Ασφάλειας και της Οικονομικής Αστυνομίας, διοικητική υπάλληλος συνελήφθη για παράνομη οπλοκατοχή στη δομή της Καλαμάτας. Τι υποστήριξε.

Στην σύλληψη της 31χρονης υπεύθυνης της δομής της «Κιβωτού του Κόσμου» στην Καλαμάτα προχώρησαν οι Αρχές για παράνομη οπλοκατοχή.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας της Ασφάλειας Καλαμάτας καθ’ υπόδειξη της Οικονομικής Αστυνομίας για την κατάσχεση λογιστικών βιβλίων και λοιπών εγγράφων και πειστηρίων, όπως έγινε στη Χίο και θα συμβεί με όλες τις δομές της οργάνωσης, η υπεύθυνη ενημέρωσε τους αστυνομικούς πως σε ένα κλειδωμένο συρτάρι του γραφείου της υπήρχε ένα περίστροφο και σφαίρες που δεν ήταν δικά της.

ADVERTISING

Στις ερωτήσεις των αστυνομικών φέρεται να είπε πως υπήρχε εκεί πριν από τη δική της διοίκηση και εν συνεχεία, πως ενδεχομένως να ήταν στο κτίριο πριν εγκατασταθεί εκεί η δομή, πως είχε βρεθεί κατά την διάρκεια εργασιών στο κτίριο και το κλείδωσαν εκεί.

Καθώς όμως παραμένει το ερωτηματικό γιατί το κράτησαν εκεί και δεν το παρέδωσαν ως όφειλαν στην Αστυνομία, συνελήφθη η υπεύθυνη και θα γίνει έρευνα για του που και σε ποιον ανήκει αυτό το όπλο, στο οποίο δεν φαίνεται μάρκα και σειριακός αριθμός. Τα λογιστικά βιβλία και λοιπά έγγραφα θα δοθούν στην Οικονομική Αστυνομία για την συνέχιση του δικού της σκέλους της έρευνας.

Κιβωτού του Κόσμου: Έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας σε όλες τις δομές και σε 15 στελέχη της

Σε όλες τις δομές της «Κιβωτού του Κόσμου» και σε 15 άτομα που διοικούσαν την οργάνωση εστιάζεται η έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη από την Οικονομική Αστυνομία.

Στο πλαίσιο της έρευνας πραγματοποιείται από το πρωί έλεγχος από την Ασφάλεια Καλαμάτας στη δομή της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, ενώ χτες έγινε παρόμοια έρευνα στην δομή της Χίου.

Όπως ανέφερε στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι έρευνες στις περιφερειακές δομές της ΜΚΟ πραγματοποιούνται από τις τοπικές υπηρεσίες Ασφάλειας, μετά από παραγγελία της Οικονομικής Αστυνομίας, η οποία περνάει από «ψιλό κόσκινο» όλα τα οικονομικά, προκειμένου να συγκεντρωθούν τυχόν τιμολόγια και παραστατικά, που θα βοηθήσουν να πέσει άπλετο φως στην οικονομική δραστηριότητα της «Κιβωτού», σε βάθος τουλάχιστον πενταετίας.

Βέβαια όλες οι κινήσεις πραγματοποιούνταν και ελέγχονταν από το λογιστήριο της οργάνωσης στον Κολωνό, όπου επικεντρώνεται η έρευνα από την Οικονομική Αστυνομία, που έκανε «έφοδο» την περασμένη Τρίτη.

Τα στελέχη της υπηρεσίας παρέλαβαν, σε άψογη συνεργασία με τον λογιστή της οργάνωσης, όπως λένε, όλα τα βιβλία και στοιχεία που υπήρχαν, προκειμένου να μελετηθεί και διευκρινιστεί κάθε λεπτομέρεια της οικονομικής διαχείρισης και πού πήγαιναν τα χρήματα, τα οποία προέρχονταν κυρίως από δωρεές.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομική πηγή, όπως προκύπτει από την μέχρι στιγμής μελέτη των στοιχείων, στα ταμεία της «Κιβωτού του Κόσμου», από το 2014 μέχρι σήμερα, έμπαιναν περίπου πέντε με έξι εκατομμύρια ευρώ το χρόνο από δωρεές. Η πορεία των χρημάτων αυτών θα ελεγχθεί, ενώ ταυτόχρονα θα ελεγχθούν και δωρεές ακινήτων.

Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί, με όσο γίνεται ταχύτερο ρυθμό, έρευνα στα προσωπικά περιουσιακά στοιχεία των 15 στελεχών της οργάνωσης, προκειμένου να διαπιστωθεί αν δικαιολογούνται από τις αμοιβές που λάμβαναν, ή αν υπάρχουν στοιχεία για οικειοποίηση χρημάτων από τις δωρεές, που έμπαιναν στα ταμεία για τη φροντίδα των παιδιών.

Τα πρόσωπα αυτά είναι ο πατήρ Αντώνιος, η πρεσβυτέρα και η μητέρα του, που φέρονται ως μέτοχοι στη μη κερδοσκοπική εταιρεία, επτά μέλη του πρώην ΔΣ και πέντε διευθυντικά στελέχη.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κιβωτός του Κόσμου, Παιδική κακοποίηση
SHARE:

24Media Network