Κλείνει ο ΧΥΤΑ Αιγείρας στο Αίγιο

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI

Οι κάτοικοι προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη, εκδίδοντας σχετική προσωρινή διαταγή.

Κλειστός μέχρι νεοτέρας θα παραμείνει ο ΧΥΤΑ Αιγείρας, με απόφαση του Πρωτοδικείου Αιγαίου. Κάτοικοι της περιοχής κατέθεσαν αίτηση ασφαλιστικών μέτρων η οποία έγινε δεκτή, βάζοντας προσωρινό «λουκέτο» στο χώρο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εκ των πληρεξουσίων δικηγόρων, ο Πρόεδρος Πρωτοδικών Αιγίου, μετά από ακροαματική διαδικασία που έγινε την περασμένη Τρίτη, δέχθηκε χθες την αίτηση προσωρινής διαταγής των κατοίκων. Έτσι, διατάχθηκε προσωρινή αναστολή λειτουργίας του ΧΥΤΑ Αιγείρας, που λειτουργούσε χωρίς άδεια.

Ο επίμαχος ΧΥΤΑ περιγράφεται ως «καρκινογόνος και εγκληματικά ρυπογόνος» ο οποίος «δηλητηριάζει τον υδροφόρο ορίζοντα, το περιβάλλον και τον πληθυσμό».

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσε: «Η προσωρινή διαταγή κλεισίματος του ΧΥΤΑ Αιγείρας αποτελεί δικαίωση των κατοίκων, που αγωνίζονται εδώ και 10 χρόνια για τη ζωή τους και τη ζωή των παιδιών τους. Αποτελεί ταυτοχρόνως δικαίωση συνολικά των ανθρώπων που αγωνίζονται για την προστασία του περιβάλλοντος, της ανθρώπινης ζωής και υγείας απέναντι στα συμφέροντα που λυμαίνονται τη διαχείριση απορριμμάτων. Ευχαριστώ τους κατοίκους για την εμπιστοσύνη τους και τη συνάδελφό μου Μαρία Νικολοπούλου για την άριστη συνεργασία».

Η εκδίκαση της κυρίως αίτησης ασφαλιστικών μέτρων θα γίνει στις 12 Φεβρουαρίου 2019 στο Πρωτοδικείο Αιγίου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δικαιοσύνη
SHARE:

24Media Network