Κορακάκη: Ολυμπιακό μετάλλιο στην σκοποβολή μετά από 96 χρόνια για την Ελλάδα

Κορακάκη: Ολυμπιακό μετάλλιο στην σκοποβολή μετά από 96 χρόνια για την Ελλάδα
ÑÉÏ-ÏËÕÌÐÉÁÊÏÉ ÁÃÙÍÅÓ 2016-ÓÊÏÐÏÂÏËÇ// ÁÐÏÍÏÌÅÓ ÌÅÔÁËËÉÙÍ ÌÐÁÔÓÁÑÁÓÊÉÍÁ -ÆÁÍÃÊ -ÊÏÑÁÊÁÊÇ .Vitalina Batsarashkina, left, of Russia, Zhang Mengxue, center, of China and Anna Korakaki, right, of Greece pose for photographers during the award ceremony for the women's 10-meter air pistol event at Olympic Shooting Center at the 2016 Summer Olympics in Rio de Janeiro, Brazil, Sunday, Aug. 7, 2016. Zhang won the gold medal. Batsarashkina won the silver medal and Korakaki finished with the bronze. (AP Photo/Eugene Hoshiko) (EUROKINISSI / ASSOCIATED PRESS) Eurokinissi

Η Άννα Κορακάκη, πανάξια διάδοχος της θρυλικής Άγης Κασούμη, γίνεται η πρώτη γυναίκα σκοποβόλος που κερδίζει μετάλλιο για την Ελλάδα

Αν και η σκοποβολή, η οποία έφερε το πρώτο μετάλλιο με την Άννα Κορακάκη, ξεκίνησε καθαρά ως ανδρικό άθλημα στους Ολυμπιακούς, στην σύγχρονη Ελλάδα το άθλημα έχει συνδεθεί σχεδόν αποκλειστικά με γυναίκες. Και αυτό κυρίως χάρη στην σταθερή παρουσία της Άγης Κασούμη σε έξι Ολυμπιακούς από το 1984 – έως το 2004. Η Κασούμη μπορεί να μην κατάφερε να φορέσει ολυμπιακό μετάλλιο στο στήθος – σ.σ. τα έχει καταφέρει με χρυσό σε Παγκόσμιους Αγώνες – έχει όμως ένα Ολυμπιακό ρεκόρ καθώς οι έξι συμμετοχές της την καθιστούν την Ελληνίδα αθλήτρια με τις περισσότερες παρουσίες στην διοργάνωση.

Η Άννα Κορακάκη θέτει υποψηφιότητα να το απειλήσει τόσο λόγω της φύσης του αθλήματος όσο και του νεαρού της ηλικίας της. Η 20χρονη αθλήτρια από την Δράμα θα μπορούσε να είχε ξεκινήσει ήδη από το Λονδίνο αυτή την πορεία εάν δεν έχανε το εισιτήριο για ελάχιστους βαθμούς. Όπως και να έχει έφερε ένα μετάλλιο στην Ελλάδα από την σκοποβολή, κάτι που συνέβη τελευταία φορά στους Αγώνες της Αμβέρσας το 1920.

Στην Αμβέρσα, η σκοποβολή είχε χαρίσει το μοναδικό μετάλλιο στην χώρα μας και ήταν το ασημένιο το οποίο κατέκτησαν στο ομαδικό άθλημα του περιστρόφου από 30 μέτρα οι Αλεξ. Θεοφιλάκης, Ιωαν. Θεοφιλάκης (σ.σ. αδελφός του Αλέξανδρου, Γ. Μωραϊτίνης, Αλ. Βρασιβανόπουλος και Ι, Σάππας.

Πρόκειται για ένα “στοιχειωμένο” μετάλλιο καθώς έπρεπε να περάσουν 36 χρόνια για να ανέβει ξανά η Ελλάδα στο βάθρο σε Ολυμπιακούς, με τον Γιώργο Ρουμπάνη στο άλμα επί κοντώ και 96 χρόνια στο ίδιο άθλημα με την Άννα Κορακάκη.

Συγχαρητήριο τηλεγράφημα Παυλόπουλου

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας σε σχετικό τηλεγράφημα για την επιτυχία της Κορακάκη σημείωσε:

“Θερμά συγχαρητήρια τόσο για την μεγάλη ολυμπιακή επιτυχία και διάκριση όσο και για την όλη, αξιοθαύμαστη, προετοιμασία και προσπάθεια. Καλή συνέχεια στα 25 μέτρα”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα