Κορονοϊός: Ακυρώθηκε ο πασχαλινός ρουκετοπόλεμος της Χίου

Κορονοϊός: Ακυρώθηκε ο πασχαλινός ρουκετοπόλεμος της Χίου
Ο ρουκετοπόλεμος του Μεγάλου Σαββάτου στον Βροντάδο Χίου EUROKINISSI

Αναμενόμενη η ματαίωση του ρουκετοπόλεμου στον Βροντάδο της Χίου, έχουν σταματήσει ήδη οι εργασίες προετοιμασίας.

Δεδομένης της έκτακτης περίστασης που βιώνει η Ελλάδα, λόγω της έξαρσης του κορονοϊού, με συνέπεια την (έστω και καθυστερημένη) παύση λειτουργιών από τις 17 Μαρτίου πέρα από συγκεκριμένες εξαιρέσεις, ο παραδοσιακός ρουκετοπόλεμος στον Βροντάδο της Χίου δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί εφέτος.

Αν και το προσωρινό μέτρο απαγόρευσης εισόδου έχει ισχύ ως τις 30 Μαρτίου, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα επεκταθεί μέσα στον Απρίλιο, όπως συνένη με τα σχολεία άλλωστε, και ως εκ τούτου οι δύο ναοί που συμμετέχουν στο έθιμο χρόνων, του Αγίου Μάρκου και της Παναγίας της Ερειθιανής θα παραμείνουν κλειστοί για το κοινό το Μεγάλο Σάββατο 18 Απριλίου. Οι εργασίες προετοιμασίας μάλιστα είχαν διακοπεί εδώ και αρκετές ημέρες, με τον εργολάβο που είχε αναλάβει τις προστατευτικές περιφράξεις να έχει ενημερωθεί για την απόφαση ματαίωσης.

Όπως διευκρίνισε ο δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης στην ιστοσελίδα Politischios, “το εθιμο γινόταν και γίνεται τη βραδιά της Αναστάσεως. Οι παρούσες συνθήκες όμως δεν επιτρέπουν τη λειτουργία των Εκκλησιών μας. Συνεπώς όλα αυτά θα πρέπει να γίνουν φειδωλά, σεμνά, ταπεινά. Αυτό που προέχει τώρα είναι να υπάρξουμε και πρέπει να κάνουμε κάθε τι με προτεραιότητα την ύπαρξη της κοινωνίας και των ανθρώπων μας, του τόπου, της πατρίδας μας, του πλανήτη. Έχουμε χρόνο για να γίνουν όλα αυτά όταν επανέλθει η τάξη και η κανονικότητα γύρω απ’ αυτήν την έξαρση της πανδημίας“.

Ως τον επαναπρογραμματισμό του, την πασχαλινή περίοδο του 2021, ας θυμηθούμε τι συμβαίνει το βράδυ της Ανάστασης.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα