Μονοκλωνικά αντισώματα: Διευρύνονται τα κριτήρια χορήγησής τους

Μονοκλωνικά αντισώματα: Διευρύνονται τα κριτήρια χορήγησής τους
Μονοκλωνικά αντισώματα Getty Images/iStockphoto

Με ανάρτησή της η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας ανακοίνωσε πως διευρύνθηκαν τα κριτήρια χορήγησης μονοκλωνικών αντισωμάτων σε ασθενείς με covid-19. Ποια είναι η απαραίτητη προϋπόθεση.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα ανακοίνωσε με ανάρτησή της στο Twitter πως τα κριτήρια κριτήρια χορήγησης μονοκλωνικών αντισωμάτων σε ασθενείς με covid-19 διευρύνονται. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να αναρτηθεί το μοριακό τεστ του ασθενούς στο μητρώο covid.

“Για τους συναδέλφους μου γιατρούς που θέλουν να συνταγογραφήσουν μονοκλωνικά αντισώματα για ασθενείς με covid-19: Τα κριτήρια χορήγησης έχουν διευρυνθεί και αφορούν ασθενείς νοσηλευόμενους και μη. Απαραίτητη προϋπόθεση, να αναρτηθεί το μοριακό τεστ στο μητρώο covid.”

Μονοκλωνικά αντισώματα: Τι είναι και πώς μπορούν να συμβάλλουν στη μάχη με τον κορονοϊό

Τα μονοκλωνικά αντισώματα είναι τεχνητά αντισώματα που παρήχθησαν σε εργαστήρια από έναν μόνο κλώνο κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος. Τα κλωνοποιημένα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος είναι απολύτως πανομοιότυπα. Τα αντισώματα που δημιουργούν είναι επίσης πανομοιότυπα μεταξύ τους.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα