Κορονοϊός: Γέννησε, διασωληνώθηκε κι έβλεπε το μωρό της μέσω κινητού

Κορονοϊός: Γέννησε, διασωληνώθηκε κι έβλεπε το μωρό της μέσω κινητού
Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Ισχυρό μήνυμα για την ανάγκη εμβολιασμού εγκύων στέλνει μια 31χρονη γυναίκα που λίγο πριν γεννήσει βρέθηκε θετική στον κορονοϊό, έφερε στον κόσμο το μωράκι της και στη συνέχεια διασωληνώθηκε.

Ακόμη μια περίπτωση εγκύου με κορονοϊό που χρειάστηκε να διασωληνωθεί και μάλιστα αμέσως μετά τη γέννηση του παιδιού της, έρχεται στο φως της δημοσιότητας απασχολώντας την κοινή γνώμη και εγείροντας το ζήτημα του εμβολιασμού κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Αυτή τη φορά, μια 31χρονη γυναίκα η οποία λίγο πριν φέρει στον κόσμο το μωράκι της βρέθηκε θετική στον κορονοϊό και αμέσως μόλις γέννησε οι γιατροί προχώρησαν στη διασωλήνωσή της. Η ίδια νοσηλεύτηκε στην εντατική του νοσοκομείου “Ιπποκράτειο” της Θεσσαλονίκης για μία εβδομάδα, με τη νοσηλεία της να διαρκεί συνολικά 14 ημέρες.

Κατά την έξοδό της από το νοσοκομείο έστειλε το δικό της μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού, συγκινώντας για τις πρώτες ώρες του ερχομού του παιδιού της, το οποίο όπως ανέφερε χαρακτηριστικά το έβλεπε μόνο μέσω του κινητού της. “Το μωρό το βλέπουμε κάθε μέρα από την κάμερα του κινητού. Τώρα πάω σπίτι να το μυρίσω. Είχα μπει στον μήνα μου, κόλλησα Covid, όλα πήγαν καλά, γέννησα το μωράκι, εγώ ήμουν μια εβδομάδα στην Εντατική. Εύχομαι όλες και όλοι να εμβολιαστούν για να μην ταλαιπωρούνται”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο (4/12) στο νοσοκομείο “Ιπποκράτειο” της Θεσσαλονίκης διεκομίσθησαν εννέα έγκυες με κορονοϊό, εκ των οποίων τρεις διασωληνώθηκαν ήδη.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ οι υπόλοιπες έξι γυναίκες βρίσκονται σε απλές κλίνες, ενώ την ίδια ώρα τέσσερα νεογνά, των οποίων οι μητέρες διαγνώστηκαν θετικές στον κορονοϊό νοσηλεύονται, ενώ ένα από αυτά χρειάστηκε να διασωληνωθεί. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, συνολικά 27 έγκυες έχουν νοσηλευθεί στο Ιπποκράτειο με κορονοϊό τον τελευταίο μήνα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα